Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Második negyedéves állatjóléti támogatások: nagyon oda kell figyelni a nyolcnapos hiánypótlási határidőre

2019. november 5., 15:48

Rendkívül szoros, nyolcnapos határidővel küldött ki hiánypótlási felhívásokat az érintett termelőknek a második negyedéves baromfiágazati állatjóléti támogatások igénybevételével kapcsolatban a Magyar Államkincstár (MÁK). A Baromfi Termék Tanács (BTT) felhívja a gazdálkodók figyelmét, hogy a nyolcnapos határidő naptári napokra vonatkozik és a postai átvétel időpontjakor kezdődik. Ezért a termelők a felhívások átvételénél körültekintően járjanak el és a még hiányzó dokumentumokat – szakmai ellenőrzési lapokat, vágóhídi-feldolgozói igazolásokat – is úgy küldjék meg, hogy a nyolcnapos hiánypótlási határidőbe beleférjenek – hangsúlyozza a BTT.

A szokásosnál rövidebb, nyolcnapos hiánypótlási határidőt szabott a második negyedéves állatjóléti támogatások igénybevételével kapcsolatban az érintett baromfiágazati termelők számára a kifizető ügynökségként működő Magyar Államkincstár. A MÁK a napokban már ki is postázta a hiánypótlási felhívásokat, amelyek teljesítésére szükség van ahhoz, hogy a gazdálkodók a nekik járó összegeket megkaphassák. A megszokottnál szűkösebb határidő hátterében az áll, hogy a MÁK a második félévre járó támogatásokat a jogosultaknak még az idén ki akarja fizetni.

A BTT felhívja a gazdálkodók figyelmét, hogy a rendkívül szoros, nyolcnapos hiánypótlási határidő naptári napokra vonatkozik, és akkor kezdődik, amikor az érintettek a felhívásokat a postán átveszik. A hiánypótlási kötelezettségek sikeres teljesítése érdekében a termelőknek arra kell törekedniük, hogy a kincstári felhívások átvételekor körültekintően járjanak el, ezzel párhuzamosan arra is figyelve, hogy a még hiányzó dokumentumokat - szakmai ellenőrzési lapokat, vágóhídi-feldolgozói igazolásokat – a MÁK-hoz időben el lehessen juttatni.

A terméktanács továbbra is vállalja, hogy a hozzá beérkezett szakmai ellenőrzési lapokat gyors feldolgozás és ellenjegyzés után közvetlenül a kincstár központjába továbbítja az ügyintézési idő lerövidítése érdekében. A BTT nyomatékosan kéri, hogy azok a gazdálkodók, akik korábban hibás szakmai ellenőrzési lapot küldtek meg, a lehető legrövidebb időn belül juttassanak el újabb, helyesen kitöltött dokumentumot a terméktanácshoz. Az új szakmai ellenőrzési lapok kitöltésénél, aláírásánál és postázásánál arra is figyelni kell, hogy a dokumentumok a nyolcnapos hiánypótlási felhívások határidejének letelte előtt beérkezhessenek a kincstárhoz – hangsúlyozza a BTT.

Ha a BTT a helyesen kitöltött szakmai ellenőrzési lapokat időben nem kapja meg, azokat nem tudja átadni a kincstárnak. Ezért a terméktanács kéri, hogy az érdekelt termelők a lehető leggyorsabban – akár személyesen is – juttassák el a dokumentumokat a BTT-hez. A terméktanács mindent megtesz annak érdekében, hogy a szükséges javításokról a lehető leghamarabb tájékoztassa az érintetteket.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat