Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Mezőgazdasági szolgáltatások BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum SGS - a világ vezető minőségellenőrző, ellenőrző, vizsgáló és tanúsító cége

Második tárgynegyedéves átmeneti támogatás és állatjóléti támogatás: fontos határidők októberben

2021. október 4., 09:51

Hamarosan esedékessé válik az idei második tárgynegyedévre eső baromfiágazati átmeneti támogatás, illetve állatjóléti kifizetési kérelem benyújtása. A Baromfi Termék Tanács (BTT) kéri tagjait, hogy a szükséges szakmai ellenőrzési lapokat minél hamarabb adják postára.

A Magyar Államkincstár 21/2021. (IV. 15.) és 22/2021. (IV. 14.) számú közleményei alapján hamarosan esedékes a 11/2019. (IV. 1.) AM rendelet szerinti 2021/2022. támogatási év II. tárgynegyedévére vonatkozó átmeneti támogatás valamint állatjóléti támogatási kifizetési kérelem benyújtása.

A közlemény és a nyomtatványok megtalálhatók a kincstár honlapján.

Átmeneti támogatás: https://www.mvh.allamkincstar.gov.hu/hu_HU/kozlemenyek/-/kozlemeny/21-2021-iv-15-szamu-kincstar-kozlemeny

Kifizetési kérelem: https://www.mvh.allamkincstar.gov.hu/kozlemenyek/-/kozlemeny/22-2021-iv-15-szamu-kincstar-kozlemeny

Az átmeneti támogatás iránti kérelem kizárólag az ügyfélkapus azonosítást (bejelentkezést) követően érhető el elektronikus kérelemkitöltő felületen. A kérelem a kincstár által erre a célra kialakított elektronikus űrlapon október 16. 09:00:00 és október 31. 23:59:59 között a www.mvh.allamkincstar.gov.hu / Elektronikus ügyintézés / Alkalmazás megnyitása / Elektronikus kérelemkezelés / Válságkezelő Program Átmeneti Támogatások / Válságkezelő Program – Baromfi állatjóléti átmeneti támogatás menüponton keresztül tölthető ki és nyújtható be.

11/2019. (IV. 1.) AM rendelet szerinti kifizetési kérelmek:

A II. tárgynegyedévi (július 16. – október 15.) kifizetési kérelmek október 16. 09:00:00 és október 31. 23:59:59 között nyújthatók be a kincstár felé elektronikus úton a következő felületen: www.mvh.allamkincstar.gov.hu  / Elektronikus ügyintézés / Alkalmazás megnyitása /  Elektronikus kérelemkezelés / Piaci intézkedések / Nemzeti támogatások / Állatjóléti támogatások / Baromfi állatjóléti támogatás - Kifizetési kérelem.

A szakmai ellenőrzési lapot (N0847) továbbra is papír alapon fogadja a BTT, benyújtási határidő: október 25. Amennyiben az igénylő e határidőig nem nyújtja be a BTT-hez a szakmai ellenőrzési lapot, és ezért a tárgynegyedévre vonatkozóan a benyújtási időszak utolsó napját követő harmincadik napig nem érkezik be a BTT által ellenjegyzett szakmai ellenőrzési lap a kincstárhoz, a kifizetési kérelmet a kincstár elutasítja. A szakmai ellenőrzési lap benyújtásánál hiánypótlásra nincs lehetőség.

A BTT kéri tagjait, hogy a szakmai ellenőrzési lapokat mielőbb adják postára. A gyorsabb ügyintézés érdekében a terméktanács kéri, hogy a beküldött dokumentumokat ne tűzzék össze.

Az ellenjegyzett szakmai lapokat és a tagsági igazolásokat a BTT elektronikus úton továbbítja a kincstár részére - az ügyfél tájékoztatásával egyidejűleg -, így ezzel a tagoknak további teendője nem lesz.

 

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat