Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők MBH Bank - Agrárcentrum Agrármarketing Centrum

Még mindig kevés baromfit fogyaszt a magyar lakosság

2016. április 26., 10:26

Egy főre jutó, 24,6 kilogrammos éves átlagos baromfihús-mennyiségével Magyarország még mindig azon uniós tagországok között található, amelyekben kevés baromfit fogyasztanak – állapította meg az az előadás, amely a Magyar Broilerszövetség és a Magyar Pulykaszövetség közelmúltbeli lajosmizsei közgyűlésén hangzott el.

A statisztikák szerint a legtöbb baromfit – fejenként 34,1 kilogrammot – a portugálok, a legkevesebbet – 12 kilogrammot – pedig a svédek fogyasztják évente – derült ki Horn Péter és Sütő Zoltán előadásából. A 24,6 kilós, egy főre jutó éves magyar mennyiség a keveset fogyasztó uniós tagországok közé tartozik.

Az adatokból látszik, milyen óriási mértékben nőtt a világ baromfitermelése az utóbbi időszakban. 2005-ben például az összes termelés 82,6 millió tonna volt, míg az idén várhatóan már meghaladja a 110 milliót. A termelésben a fejlődő országok vezetnek, amelyek együttesen előreláthatóan 65 millió tonna baromfit állítanak elő 2016-ban, míg a fejlett országok 44,6 millió tonna vágóbaromfit termelnek az idén.

A teljes előadás ide kattintva tekinthető meg.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Tojáskihívás
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat