Még több termékre terjesztenék ki az új élelmiszervédjegyet
2022. szeptember 14., 10:00
Egyeztetést folytat a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) a Kiváló Magyar Élelmiszervédjegy (KMÉ) tulajdonosával annak érdekében, hogy a termékek minél szélesebb körében lehessen pályázni a védjegyre. A kiterjesztési stratégia alakításában szakmai megfontolások, valamint tagi megkeresések egyaránt szerepet játszanak, és cél az is, hogy minden szakágazaton belül egy-egy termékpályára kialakítsák a termékspecifikus tanúsítási rendszert.
Az új termékekre vonatkozó pályázati dokumentációkat a védjegyiroda folyamatosan, a meghirdetésekkel egyidőben teszi közzé, illetve a kamara is tájékoztatást nyújt a termékpálya szereplői részére – közölte a NAK.
Szeptember elejével újabb tradicionális húsáruk kerültek be a védjegyezhető termékek közé. Így a húskészítmények között a csemege debreceni, a sütnivaló kolbász, valamint a füstölt baconszalonna termékekre is pályázhatnak a húsipari vállalkozások, illetve a kereskedők. A pályázati felhívások letölthetők az alábbi linkről.