Megkezdődtek a tavaszi élelmiszer-ellenőrzések
2019. március 26., 09:24
Az idén az országos tavaszi élelmiszerlánc-ellenőrzési sorozat március 25-től a húsvéti ünnepek végéig, április 22-ig tart. Az akciót a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) koordinálja.
A Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár által elrendelt országos akció során a szakemberek a hagyományosan népszerű árukat, többek között a sonkaféléket és a tojást is ellenőrzik. Az akciók közös jellemzője, hogy átláthatóak, az érintett termékköröket és célterületeket előre nyilvánosságra hozzák.
A szakemberek számára nem az a fő szempont, hogy minél több bírságot szabjanak ki, hanem, az, hogy a vásárlók a megnövekedett forgalom mellett is rendezett árusító helyeken biztonságos termékeket tehessenek kosarukba. Tapasztalatok szerint a szezonális ellenőrzések hatása egyre jobban érvényesül, az előállítók, forgalmazók számítanak a vizsgálatra, ezért nagyobb körültekintéssel járnak el.