Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Mezőgazdasági összeírás: június 30-ig tölthetők ki az online kérdőívek

2020. június 22., 12:36

Június 30-án zárul az Agrárcenzus, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) mezőgazdasági összeírásának első szakasza. Azokat az egyéni gazdálkodókat, akik nem élnek az online kitöltés könnyebbségével, ősszel összeírók keresik fel.

Június 30-ig tölthetik ki a mezőgazdasági összeírás online kérdőívét azok, akik erre felkérést kaptak. A KSH szerint az Agrárcenzus célja a jelenlegi mezőgazdasági „térkép” megrajzolása, valamint a jövőbeni hazai és nemzetközi döntések előkészítésének segítése.

A népszámlálások után a második legtöbb embert érintő felmérés összesen mintegy 750 ezer címen valósul meg. Azokat az egyéni gazdálkodókat, akik nem élnek az online kitöltés könnyebbségével, a tervek szerint ősszel összeírók keresik majd fel.

A KSH az összeíráshoz kapcsolódóan új, interaktív felületet is készített. A grafikonkészlet a 2016-os gazdaságszerkezeti összeírás adatai alapján készült „térkép”, amely azt mutatja be, hogy a gyűjtött adatok milyen részletes összefüggésekben elemezhetők, miután megtörtént a pontosan kitöltött kérdőívek feldolgozása.

Az összeírással kapcsolatos részletekről itt lehet tájékozódni.

Az interaktív felületet itt lehet elérni.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat