Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők MBH Bank - Agrárcentrum Agrármarketing Centrum

Mikroalga olaj az élelmiszerekben

2011. április 26., 21:16

Kérelmet nyújtott be egy amerikai cég a brit élelmiszerbiztonsági hatósághoz (FSA), mivel új élelmiszer-összetevőként kíván forgalomba hozni egy Schizochytrium mikroalga törzsből előállított mikroalga olajat, amely dokozahexaénsavban (DHA) és eikozapentaénsavban (EPA) gazdag - olvasható a Magyar Élelmiszer-biztonsági Hivatal honlapján. A kérelmező korábban már kapott engedélyt DHA-ban gazdag Schizochytrium spp-ből nyert algaolajra.

A vállalat a mostani - DHA-O nevű - terméket hasonló felhasználási mennyiségben és élelmiszer-kategóriákban (étrend-kiegészítők, sütőipari termékek, reggeli gabonapelyhek) kívánja forgalomba hozni, de az engedély kiterjedne kekszekre és sütőolajokra is. A kérelem értékelését az FSA Új élelmiszerekkel és eljárásokkal foglalkozó tanácsadó bizottsága (ACNFP) végzi.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Tojáskihívás
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat