Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők MBH Bank - Agrárcentrum Agrármarketing Centrum

Milyen ételeket készítsünk Karácsonyra? - Gundel János a pulykarecepteket gyűjtötte csokorba

2013. december 20., 10:17

Számos szakácskönyv tanúskodik arról, hogy régóta készítenek Magyarországon népszerű ételeket pulykából. Gundel János a Magyar Pulykaszövetség közelmúltbeli rendezvényén a legkedveltebb recepteket gyűjtötte csokorba. Ezek ötletként szolgálhatnak a karácsonyi ételek elkészítéséhez is.

"Friss szép fehér póka, Édes szűrő móka, Porcogós Annóka, Szerelemnek oka, Mit haragszol? Hogy nem játszol Velem, kivel egy fraj szól? Ládd-e, víg ki-ki áncol!" - így ír Balassi Bálint egyik versében, amelyben "pókaként" említi a pulykát. A szárnyasból Magyarországon hosszú ideje készülnek kedvelt ételek, amelyeket Gundel János gyűjtötte csokorba a Magyar Pulykaszövetség közelmúltbeli rendezvényén.

Az előadás teljes szövegét közöljük, amelyet a következő linkre kattintva lehet megtekinteni. A pulykahús jó alapanyag lehet a karácsonyi ünnepi asztalra készülő ételekhez is.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Tojáskihívás
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat