Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők MBH Bank - Agrárcentrum Agrármarketing Centrum

Mindenmentes helyett természetest! - Könyvet írt a volt agrárminiszter

2024. december 15., 09:53

Mindenmentes helyett természetest! címmel jelent meg Fazekas Sándor korábbi földművelésügyi miniszter könyve a mesterségesen előállított élelmiszerekkel kapcsolatos kihívásokról és kockázatokról.

Kérdés, hogy kell-e az emberiség ellátásához a természetes élelmiszereken túl különböző új technológiákkal élelmiszereket előállítani – hangsúlyozta Fazekas Sándor. Az emberiség élelmiszer-termelése ugyanis sokkan gyorsabban nőtt, mint a népesség, az élelmiszerpazarlás pedig olyan méreteket öltött, hogy már egymilliárd ember táplálására elég az az élelmiszer, ami világszerte kidobnak. Miért kellene bioreaktorokban vagy nagy ipari üzemekben előállítani az élelmiszereket, amikor ezek már megvannak? - tette fel a kérdést.

A korábbi földművelésügyi miniszter részletesen ismertette a mesterséges élelmiszerek előállításának különböző módszereit, amelyeket könyvében képekkel és leírásokkal is bemutatott. álláspontja szerint minden, ami nem természetes, az valamilyen utánzat, hamisítás, ami alkalmas arra, hogy megtévessze a fogyasztókat.

Sótonyi Péter, az Állatorvostudományi Egyetem rektora szerint nagy felelőssége van a szakembereknek, a gazdáknak és mindazoknak, akik az élelmiszer-termelésben, valamint az élelmiszer-kereskedelemben részt vesznek. Felhívta a figyelmet, hogy a mesterségesen előállított élelmiszerek hatalmas károkat okozhatnak a magyar agráriumnak.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Tojáskihívás
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat