Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Minimalizálni kell a madárinfluenza miatti károkat

2020. január 14., 10:07

Arra kell törekedni, hogy minimalizálni lehessen a madárinfluenza magyarországi megjelenésének káreseményeit – hangsúlyozza a Baromfi Termék Tanács (BTT). Minden gazdálkodónak szigorúan be kell tartania a járványvédelmi előírásokat.

A legfontosabb feladat, hogy minimalizáljuk a kór megjelenésének káreseményeit – nyilatkozta az agrárszektor.hu-nak Csorbai Attila, a BTT elnöke. Mint ismert, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma a napokban madárinfluenza vírusát mutatta ki a Komárom-Esztergom megyei Ács település egyik növendékpulykát tartó gazdaságában. A károk minimalizálásához a BTT minden tagjának szigorúan be kell tartania az idevonatkozó országos főállatorvosi határozat járványvédelmi rendelkezéseit – hangsúlyozza a BTT.

A madárinfluenza felbukkanása komoly közvetett gazdasági károkat okozhat Magyarországnak, mert számos ország léptethet életbe korlátozó intézkedéseket a hazai baromfitermékekkel szemben. Azok a piacok, ahol elfogadják az EU-ban alkalmazott úgynevezett regionalizációs irányelveket, nem kerültek veszélybe, cde Ázsiai nagy része bezáródhat a hazai baromfitermékek előtt.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat