Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők MBH Bank - Agrárcentrum Agrármarketing Centrum

Módosították az élelmiszerek mikrobiológiai kritériumait

2019. február 12., 09:52

Megjelent az Európai Bizottság 2019/229/EU rendelete, amely az élelmiszerek mikrobiológiai kritériumairól szóló 2073/2005/EK rendeletet módosítja.

Az Európai Szabványügyi Bizottság és a Nemzetközi Szabványügyi Szervezet nemrégiben felülvizsgált számos referenciamódszert és egy protokollt a mikrobiológiai kritériumok betartásának ellenőrzésére, így a 2073/2005/EK rendeletet ennek megfelelően aktualizálni kell.

Az aktualizálás különösen a következő területekre irányul: az EN ISO 16140–2 felülvizsgált referencia-szabványprotokoll alapján az alternatív módszerek használatára vonatkozó követelmények, az eredményekről való jelentéstétel módja az új felülvizsgált módszereknek megfelelően, valamint egyes módszerekre – a Salmonella, a Cronobacter és a Staphylococcus enterotoxin kimutatására, a hisztamin kimutatására és mennyiségi meghatározására, az aerob mikrobakolóniák számának meghatározására, az Enterobacteriaceae telepszámlálására szolgáló módszerekre – vonatkozó új hivatkozások. A 2073/2005/EK rendeletet ezért a jelen rendelet alapján módosítani kell.

A 2019/229/EU rendelet a kihirdetést (2019. február 7.) követő huszadik napon lép hatályba. A rendelet Az Európai Unió Hivatalos Lapjában is olvasható.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Tojáskihívás
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat