Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők MBH Bank - Agrárcentrum Agrármarketing Centrum

MVH: áprilisban kifizetik a tavalyi állatjóléti támogatásokat

2011. április 13., 12:36

A baromfi ágazat számára idén 1,35 milliárd forint a felhasználható támogatási keret a március végén hatályba lépett - az egyes állatbetegségek megelőzésével, illetve leküzdésével kapcsolatos támogatásokról szóló - jogszabály alapján, míg a többi állatfaj esetében 5,685 milliárd forint támogatást lehet igényelni - közölte a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH). E keret terhére teljesíthetők a múlt évről áthúzódó kifizetések, valamint az idén elvégzett szolgáltatásokra vonatkozó támogatások.

A baromfi ágazatban a tavaly decemberben elvégzett szolgáltatást tartalmazó kérelmek esetében az MVH már ki is adta azokat a határozatokat, amelyek alapján a jogos támogatásokat az érintett termelők részére a Baromfi Termék Tanács (BTT) folyósítja.

Az MVH március végén megkezdte a sertés ágazatban igénybe vehető állatjóléti támogatások 2010. negyedik negyedévére vonatkozó támogatási határozatainak kiadását is - áll a hivatal közleményében. Az erre az időszakra rendelkezésre álló mintegy 1,1 milliárd forint támogatás kifizetése április első felében befejeződik. Április első hetében elkezdődött a baromfi ágazatban igénybe vehető állatjóléti támogatások múlt évére vonatkozó támogatási határozatainak kiadása is, a rendelkezésre álló 4 milliárd forint támogatás kifizetése április második felében fejeződik be - idézi az MTI a közleményt.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Tojáskihívás
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat