Ne az ár, hanem a minőség legyen a meghatározó az élelmiszereknél
2018. szeptember 14., 09:33
A magyar élelmiszer kiváló minőségéről beszélt Bognár Lajos, az Agrárminisztérium (AM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős helyettes államtitkára a XIII. Coop Rally siófoki szakmai rendezvényén.
Nem elég előállítani a kiváló minőségű élelmiszereket, hírt is kell adni róluk – érvelt Bognár Lajos. Ebben a munkában az Agrárminisztérium és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal is partner kíván lenni - tette hozzá.
Ma még a vásárlók 75 százaléka az ár alapján választ termékeket. "Szeretnénk elérni, hogy a jövőben minél inkább a minőség alapján döntsenek, egyre több jó minőségű, egészséges magyar élelmiszert vásárolva, és ezzel a nemzetgazdaságot is erősítve" – fogalmazott az MTI szerint a helyettes államtitkár.