Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Nőttek az élelmiszercsalások a koronavírus-járvány ideje alatt

2020. július 29., 14:20

A fogyasztók megtévesztését célzó élelmiszercsalások piaca globális szinten megközelíti az 50 millió dollárt, amely a koronavírus járvány idején rohamosan növekedett.

Annak ellenére, hogy a vírus helyzet az élelmiszer-biztonság jelentőségre hívta fel a figyelmet, a több mint 80 ország ügynökségeinek részvételével végzett Opson 2020 jelentése alapján 2019 december és 2020 júniusa között 19 szervezett bűnözői csoportot lepleztek le, és több mint 400 eljárást indítottak. A jelentésben szereplő lista alapján szinte bármely élelmiszer (gabonafélék, hús, kávé, tea, fűszerek, tejtermékek, stb.) lehet bűncselekmény tárgya.

A szabályozó ügynökségek és az élelmiszeripari vállalkozások széles köre komoly erőfeszítéseket tesz az élelmiszerekkel kapcsolatos bűncselekmények leküzdésének érdekében. Mindemellett a digitalizációs megoldások további segítséget nyújthatnak az élelmiszer-ellátási láncot érintő csalások leküzdésében.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat