Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Növekszik a magyar-angolai kereskedelmi forgalom

2020. november 19., 10:34

Idén 43 százalékkal nőtt a magyar-angolai kereskedelmi forgalom - hangsúlyozta Facebook-oldalán Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. Magyar cégek üzleti lehetőségekhez jutottak az élelmiszeriparban is.

A koronavírus-fertőzés miatt 16. napja karanténban tartózkodó Szijjártó Péter legfrissebb "Karanténnapló" bejegyzésében számolt be arról, hogy telefonon egyeztetett Tete Antonio angolai külügyminiszterrel. Tárgyalásuk során a diplomáciai kapcsolatok felvételének 45. évfordulója mellett több gyakorlati együttműködési kérdést is megvitattak.

Szijjártó Péter kiemelte: a magyar cégek komoly piaci lehetőségekhez jutottak az élelmiszerfeldolgozás és az elektronikus közigazgatás területein. Az ő beruházásaik biztonsága érdekében felgyorsítják a kettős adóztatás elkerüléséről, valamint a beruházások kölcsönös védelméről szóló tárgyalások menetét.

Kitért arra is, hogy Angola lesz a Portugál Nyelvű Országok Közösségének következő elnöke. A jó együttműködés a szervezetben - melyben megfigyelőként Magyarország is részt vesz - több ország felé is megnyitja majd a kapukat.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat