Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

November közepéig tart az agrárkamarai tagdíj-megállapítási időszak

2021. október 25., 09:04

Október 15-től november 15-ig tart az őstermelők és egyéni vállalkozók tagdíj-megállapítási időszaka a Nemzeti Agrárgazdasági Kamaránál (NAK). A tagdíj befizetésének határideje november 30-a.

A NAK tájékoztatása szerint az árbevétel alapú tagdíjat fizető őstermelők és egyéni vállalkozók november 15-ig nézhetik meg a kamara portálján, a bejelentkezést követően elérhetik e-Iroda fiókjukban a NAK által számukra megállapított 2021-es tagdíjat, valamint a számításhoz felhasznált 2019-es bevételi, árbevételi adatokat.

Az érintett tagok egyetértés esetén egy kattintással elfogadhatják a kamara által megállapított tagdíjat. Ha a számítás alapjául szolgáló adatokat korrigálni szeretnék, vagy tagdíjkedvezménnyel kívánnak élni, úgy a korábbi önbevallási felülethez hasonló formában tudják jelezni igényüket a szükséges igazolások csatolásával. Azok a tagdíjak, amelyeknek sem az elfogadása, sem a korrekciója nem történik meg november 15-ig, a NAK Alapszabálya értelmében elfogadottnak minősülnek. Az adatok módosítására, a kedvezmények pótlékmentes igénybevételére a tagdíj-megállapítási időszak végéig van lehetőség.

A kamara közölte azt is, hogy a 2020-as tagdíj felülvizsgálatához október 31-ig fogadják az igazolásokat. Tavaly változott a kedvezmények igénybevételéhez szükséges igazolások kiállításának módja, már könyvelők is készíthetnek olyan igazolásokat, amelyeket korábban csak a könyvvizsgálók.

Újdonság, hogy az idei tagdíj-megállapítás során már adószakértők és adótanácsadók is eljárhatnak, ők a könyvelőkkel azonos jogosultságokat élveznek. Az árbevétel alapú tagdíjat fizető gazdálkodó szervezetek tagdíját az év első felében, május 1. és június 15. között állapította meg a NAK.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat