Nyolc százalékkal nőtt tavaly az élelmiszeripar termelési értéke
2021. március 22., 10:23
A koronavírus-járvány okozta különleges megpróbáltatások ellenére is erős maradt a hazai élelmiszeripar, amelynek termelési értéke nyolc százalékkal nőtt tavaly - hangsúlyozta egy rendezvényen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.
A beruházásösztönzési program részeként az élelmiszeriparban tavaly 163 beruházás valósul meg 84 milliárd forint értékben. Szijjártó Péter emlékeztetett arra is, hogy a koronavírus-járvány egészségügyi és gazdasági kihívás elé állította az országot, amelyre a kormánynak "rendkívüli intézkedéseket kellett adnia.
Nagy István agrárminiszter azt hangsúlyozta, hogy 4,8 százalékra bővült az agrárkibocsátás tavaly a nehéz év ellenére is, az exporttöbletet pedig 2,3 százalékkal tudta fokozni az ágazat.