Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Nyolcvan százalékos magyar társfinanszírozás a vidékfejlesztésben

2021. január 12., 11:12

A kormány az uniós Közös Agrárpolitika (KAP) vidékfejlesztési pillérén keresztül 4265 milliárd forintot használhat fel, miután az eddigi 17,5 százalékról 80 százalékosra emelte a hazai társfinanszírozás arányát. Összesen pedig az új KAP-ban 7537 milliárd forint érkezhet a magyar agráriumba a 2021-2027-es új ciklusban.

A kormány 2021-től - a korábbi évek 17,5 százaléka helyett - 80 százalékos nemzeti társfinanszírozást biztosít az uniós vidékfejlesztési források mellé – jelentette be Nagy István agrárminiszter. A döntés a 2014-2020 közötti Vidékfejlesztési program forrásainak megháromszorozását jelenti.

A KAP első pillére, a jövedelempótló támogatások révén további 3272 milliárd forintnyi, 100 százalékban uniós forrásból segíti a hazai mezőgazdasági szereplőket. Így a Kap uniós és hazai forrásai révén a következő kilenc évben mintegy 7537 milliárd forint érkezik a magyar vidék erősítésére, fejlesztésére.

A miniszter szerint a forrásból a teljes élelmiszeripar piacorientált modernizációja, valamint a biztonságos alapanyag-ellátás érdekében a mezőgazdasági termelés teljes körű környezetbarát korszerűsítése és precíziós gazdálkodásra történő átállítása is megoldódik.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat