Online workshop az európai "zöld piaci" lehetőségekről
2021. január 19., 10:33
Online workshopot rendeznek az európai „zöld” piacban rejlő lehetőségek feltérképezésére.
Az európai piac „zöld” termékek iránti igénye rendkívüli mértékben növekszik. Az élelmiszeripari termékek előállítása terén a fogyasztók egyre gyakrabban társítják az ökológiai szempontokat a kiegyensúlyozott termeléshez és az egészséges életvitelhez, és mindez különösen igaz a fiatalabb generációkra. Az elkövetkezendő évtizedben a vállalkozásoknak szükségszerűen át kell térniük a fenntartható termelésre, azonban a hagyományos gazdaságról a „zöld” gazdaságra való átállás nem egyszerű feladat.
Mely kihívásokkal kell a vállalkozásoknak szembenézniük? Milyen támogatási lehetőségekre számíthatunk az átállást illetően? Mely eszközöket kell a vállalkozásoknak igénybe venniük ahhoz, hogy környezeti szempontból fenntartható termelésre váltsanak?
Az Európai Bizottság LIFE EFFIGE (Environmental Foodprint For improving and Growing Eco-efficiency) projektje keretében online szemináriumot szerveznek két részletben:
- 2021. január 21-én 15.00-kor Zöld megállapodás és vállalkozásfejlesztés: az európai piacban rejlő lehetőségek,
- 2021. január 28-án 15.00-kor Környezeti lábnyom és nyomonkövetés, a versenyképesség mozgatórugói címmel.
Érdeklődés esetén itt lehet regisztrálni. További információk itt találhatók.