Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők MBH Bank - Agrárcentrum Agrármarketing Centrum

Pályázat a vállalati alkalmazkodóképesség fejlesztésére

2023. január 24., 09:34

Tavaszig még be lehet adni a munkavállalók és vállalatok alkalmazkodóképességének fejlesztésére irányuló pályázatokat. A kérelmeket a forráskeret kimerüléséig, de legkésőbb április 30-ig lehet benyújtani.

A GINOP Plusz program keretében továbbadott támogatást nyújtanak a munkahelyi képzések megvalósításához. A kérelmeket az állami foglalkoztatási szervként eljáró kormányhivatalhoz kell benyújtani.

A támogatás keretében elszámolható a képzési költség, a munkavállaló képzés miatt kieső munkaidőre jutó bruttó bére, a képzési projekt előkészítése, a projektmenedzsment, mikro-, kis és középvállalkozások esetén a szakmai megvalósító költsége. A támogatás maximális összege foglalkoztatottanként nem haladhatja meg havonta a kötelező legkisebb munkabér 150%-át.

A második meghirdetési szakasz során a rendelkezésre álló keretösszeg 15 milliárd forint. Beadható önálló kérelem, illetve együttes kérelem, ha azt beszállítói integrátor vállalat nyújtja be, az élelmiszeripari tevékenység szerepel a kiemelt ágazatok listájában.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara tájékoztatása szerint a képzési támogatás komponensnél nem zárják ki az agrár- és élelmiszeripari vállalkozásokat, viszont vannak bizonyos korlátozások. Általános csekély összegű (de minimis) támogatás nem nyújtható halászati- és akvakultúra termeléshez, feldolgozáshoz, értékesítéshez, valamint mezőgazdasági termeléshez, viszont feldolgozáshoz bizonyos kritériumok mentén igen. Mezőgazdasági csekély összegű forrásból nem adható olyan támogatás, amelynek összegét a piacon forgalmazott termékek ára vagy mennyisége alapján rögzítik, illetve exporttevékenységhez kapcsolódó támogatás vagy importáruval szemben belföldi áru használatához kötött támogatás.

Az alábbi képzési típusok támogathatók:

- szakmai ismeretre irányuló képzés

- soft skill képzés

- IKT technológiákra irányuló képzés

- nyelvi képzés

További információ található a támogatásról a munka.hu oldal alján közzétett közleményben és hirdetményben, valamint a ginopplusz321__kukac__csongrad__pont__gov__pont__hu címen és a 06-62-680-960 telefonszámon.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Tojáskihívás
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat