Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők MBH Bank - Agrárcentrum Agrármarketing Centrum

Polgári kezdeményezés és aláírásgyűjtés a vidéki megélhetés támogatása érdekében

2023. január 20., 10:20

Európai polgári kezdeményezés indult el az Európai Unió vidéki térségeinek és élelmezésbiztonságának védelme érdekében. A kezdeményezés sikeréhez az uniós tagországokban egymillió aláírást kell összegyűjteni. Az aláírást a cikkben található linken online módon is be lehet küldeni.

Az Európai Baromfi-feldolgozó és -kereskedők Szövetségével (AVEC) tájékoztatta tagjait, hogy polgári kezdeményezés indult azzal a céllal, hogy az EU vidéki térségeit és élelmezésbiztonságát meg lehessen védeni. A kezdeményezés arra kéri az EU-t, hogy tegye naprakésszé a vidékre vonatkozó kötelezettségvállalásait, és vegye figyelembe, hogy fokozni kell az élelmezésbiztonságot, biztosítani kell a mezőgazdasági termékellátást és meg kell védeni a vidéki életmódot.

A kezdeményezés sikere érdekében egymillió ellenőrzött aláírást kell összegyűjteni. Az aláírások elektronikusan innen küldhetők be.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Tojáskihívás
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat