Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők MBH Bank - Agrárcentrum Agrármarketing Centrum SGS - a világ vezető minőségellenőrző, ellenőrző, vizsgáló és tanúsító cége

Rövid időn belül hatályba léphet az EU és Új-Zéland közötti kereskedelmi megállapodás

2023. március 22., 10:29

Hamarosan hatályba léphet az Európai Unió és Új-Zéland között létrejött kereskedelmi megállapodás. Kulcsfontosságú kérdés az EU agrár-élelmiszeripari termékek exportjának ösztönzése, miközben védik az érzékeny termékeket.

Az Európai Unió 2022. június 30-án lezárta az átfogó és ambiciózus kereskedelmi megállapodásról szóló tárgyalásokat Új-Zélanddal. A két partner közötti kétoldalú árukereskedelem az elmúlt években folyamatosan nőtt, és 2021-ben elérte a 7,8 milliárd eurót. Az EU Új-Zéland harmadik legnagyobb kereskedelmi partnere.

A szabadkereskedelmi megállapodásra vonatkozó hatásvizsgálat szerint az Új-Zéland és az EU közötti kereskedelem várhatóan 30%-kal növekszik, pusztán a vámok eltörlésével a vállalkozások évi 140 millió eurót takarítanak meg. Ezenkívül az EU Új-Zélandra irányuló befektetései több mint 80%-kal növekedhetnek.

Az uniós gazdálkodóknak sokkal jobb lehetőségük lesz termékeiket Új-Zélandon eladni a megállapodás alkalmazását követően. Az első naptól kezdve megszűnnek a vámok több kulcsfontosságú termékkategóriában.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Tojáskihívás
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat