Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Mezőgazdasági szolgáltatások BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum SGS - a világ vezető minőségellenőrző, ellenőrző, vizsgáló és tanúsító cége

Sikeres volt a Baromfi Világnap rendezvénye és a BTT küldöttgyűlése - Feldman Zsolt: 13 milliárdos új állatjóléti támogatás a baromfiszektornak

2022. május 13., 15:57

Sikerrel zárult a Baromfi Termék Tanács május 13-i tisztújító küldöttgyűlése és a budapesti Vajdahunyad várában megrendezett Baromfi Világnap rendezvénye. Feldman Zsolt, az agrártárca államtitkára az ünnepi szakmai konferencián bejelentette, hogy a baromfiszektor várhatóan októbertől 13 milliárd forintos új állatjóléti támogatás bevezetésére is számíthat.

Május 13-án rendezte meg a Baromfi Termék Tanács a Baromfi Világnap idei ünnepi szakmai rendezvényét és a terméktanács éves tisztújító küldöttgyűlését. A sikerrel zárult eseményeket eredményes szakmai munka és színvonalas előadások jellemezték.

Az ágazat szereplői többek között tájékoztatást hallgathattak meg arról, milyen újabb támogatási lehetőségekhez juthatnak a mai nehéz piaci és gazdasági helyzetben. Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium államtitkára közölte, hogy a baromfiágazat az uniós válságcsomag Magyarországra jutó részéből jelentős forrásokat kaphat, és várhatóan októbertől új állatjóléti támogatás bevezetésére is számíthat, évente akár 13 milliárd forintos keretösszeggel.

Feldman Zsolt szerint a mezőgazdaság jövőjét elsősorban nem a jövedelempótló támogatásokra, hanem a korszerűsítésekre és a beruházásokra lehet alapozni, ezért a vidékfejlesztési támogatások többsége a következő években is fejlesztési forrás lesz. Az a termelő lesz hosszú távon sikeres, aki nyitott az újításokra, versenyképes és piacképes együttműködéseket alakít ki más agrár- és élelmiszeripari vállalkozókkal - fogalmazott az államtitkár.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat