Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők MBH Bank - Agrárcentrum Agrármarketing Centrum

Stagnáló inflációt mértek a magyar agrárexport számára is fontos német piacon

2024. május 15., 08:27

A márciusival megegyező volt az áprilisi éves infláció Németországban a szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis végleges adatai szerint.

Áprilisban a fogyasztói árak 2,2 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbiakat ugyanúgy, mint márciusban, ami azt jelenti, hogy az infláció három éve a legalacsonyabb maradt, az év eleje óta folyamatosan 3 százalék alatti volt. Az áprilisi árszint 0,5 százalékkal haladta meg a márciusit, amikor 0,4 százalékos havi áremelkedést mértek.

Az energiaárak 1,2 százalékkal maradtak el az idén áprilisban az egy évvel korábbitól, de a csökkenés lassult a márciusi 2,7 százalékos eséshez viszonyítva. Az élelmiszerárak 0,5 százalékkal nőttek egy év alatt, miután márciusban 0,7 százalékkal csökkentek.

Áprilisban az infláció energiaárak nélkül 2,6 százalék volt. Az energia- és élelmiszerárak nélküli maginfláció 3 százalékra lassult áprilisban a márciusi 3,3 százalékról.

Az uniós összehasonlítási célokra kalkulált HICP harmonizált fogyasztói árindex áprilisban éves összevetésben 2,4 százalékra nőtt a márciusi 2,3 százalékról, havi szinten a márciusival megegyező, 0,6 százalék volt.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Tojáskihívás
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat