Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők MBH Bank - Agrárcentrum Agrármarketing Centrum

Súlyos szalmonella-fertőzéseket okozott az Egyesült Királyságban az ukrán baromfihús

2024. április 16., 14:20

Több mint 500 esetben regisztráltak az Egyesült Királyságban az utóbbi időszakban olyan szalmonellafertőzést, amelynek forrása szennyezett ukrán baromfihús volt. Ezt az Európai Élelmiszerbiztonsági Hivatal (EFSA) vizsgálatai is megállapították. Ágazati szakértők folyamatosan figyelmeztetnek az ukrán baromfiimport veszélyeire. 

Az Európai Unióban és az Egyesült Királyság területén tapasztalt szalmonella-fertőzések kapcsán indított vizsgálatot az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA), amely megállapította, hogy a fertőzés forrása ukrán eredetű baromfihús volt. A német agrarheute hírportál információi alapján a fertőzés egy esetben halált okozott. Az EFSA adatai szerint 2021 szeptembere óta körülbelül 500 fertőzési esetet regisztráltak.

Az érintett baromfihús fagyasztott csirkemell formájában került be az Európai Unió és az Egyesült Királyság piacaira Ukrajnából.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Tojáskihívás
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat