Támogatásokkal ösztönzik az élelmiszeripari innovációt
2021. december 22., 11:15
A hazai élelmiszeripar innovációja mind a lakosság jóléte, egészsége, életminősége, mind a foglalkoztatottság, a jövedelemtermelő képesség és az élelmiszerbiztonsági kockázatok csökkentése szempontjából rendkívül fontos – jelentette ki Erdős Norbert, az Agrárminisztérium államtitkára
A termelés hatékonyságának növeléséhez, a digitális tudás fejlesztéséhez és a szemléletváltoztatáshoz alapvető fontosságú a kutatás-fejlesztés és az innováció. Erdős Norbert szerint a világ élelmiszeripara paradigma-váltás küszöbén áll, ezt a hazai vállalkozások időben felismerték és felzárkóztak ehhez a folyamathoz.
A 2021-2027 közötti időszakban a hazai élelmiszeripari vállalkozások a fejlesztéseikhez - a korábbi uniós ciklushoz képest jelentősen nagyobb keretre -, mintegy 750 milliárd forintra pályázhatnak.