Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! BRCGS Food 9. szabvány követelményei workshop BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum SGS - a világ vezető minőségellenőrző, ellenőrző, vizsgáló és tanúsító cége

Támogatják a fiatal szakképzett munkavállalók tapasztalatszerzését

2023. január 24., 09:32

A kormány 17,6 milliárd forintos kerettel indította el újra a "vállalkozások munkaerő támogatását" és a munkatapasztalat szerzését elősegítő támogatásokat.

A munkaadók akkor kaphatnak támogatást, ha 30. életévét be nem töltött, és utolsó szakképzésettségét 2011-ben vagy azóta megszerzett álláskeresőt foglalkoztatnak munkaviszony keretében teljes munkaidőben, vagy legalább napi 4 órát elérő részmunkaidőben – közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara.

A kérelem 2022. december 15-től nyújtható be a foglalkoztatást megelőzően a foglalkoztatni kívánt személy lakóhelye, tartózkodási helye szerint illetékes állami foglalkoztatási szervként eljáró járási (fővárosi kerületi) hivatalnál. A támogatás folyósításának időtartama fix 90 nap lehet, a támogatás mértéke a foglalkoztatót terhelő bruttó bér és tényleges átutalásra kerülő szociális hozzájárulási adó összegének 100 %-a, de teljes munkaidő esetén a támogatás havi korlátja a támogatás megállapítás napján hatályos garantált bérminimum kétszerese.

A 90 napos támogatást követően a munkaadó által igényelhető a legfeljebb 6 havi Vállalkozások munkaerő támogatása, annak figyelembevételével, hogy a munkavállaló munkabére nem csökkenhet (kivéve, ha kevesebb munkaidőben állapodnak meg, mely esetben azzal arányosan csökkenhet). Vállalni kell a munkaadónak, hogy a foglalkoztatási kötelezettség alatt közös megegyezéssel nem szünteti meg a támogatott munkavállaló munkaviszonyát, valamint, hogy a foglalkoztatási kötelezettség alatt a munkaadó működésével összefüggő okból történő felmondással nem szünteti meg a támogatott munkavállaló, illetve a vele azonos vagy hasonló munkakörben foglalkoztatott munkavállalók munkaviszonyát.

E de minimis támogatásból nem finanszírozható olyan vállalkozás, amely halászati és akvakultúra ágazatban tevékenykedik, valamint a 255/2014. (X.10.) Korm. rendelet alapján mezőgazdasági termékek elsődleges termelésével foglalkozik, viszont részesülhetnek belőle feldolgozók, amennyiben további feltételeknek megfelelnek.

A létszámbővítésre, valamint a, de minimis szabályok alkalmazására vonatkozó részletes szabályok az NFSZ oldalán találhatók.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat