Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők MBH Bank - Agrárcentrum Agrármarketing Centrum

Tanyasi termékeket árusít az új mintabolt Kunszentmiklóson

2012. november 5., 09:13

Kunszentmiklós piacterén egy önkormányzati tulajdonú, helyi tanyasi termékeket árusító mintaboltot adott át Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) parlamenti államtitkára - közölte a VM. A közlemény szerint az 50 millió forintból megvalósult fejlesztés nem csupán az értékesítést segíti elő, hanem a termelés élénkítését is.

A mostani boltátadást megelőzően a Felső-Kiskunságban nem volt olyan üzlet, amely napi 8 órás nyitva tartással a térségből származó élelmiszereket, gyümölcsöket, tejtermékeket, húskészítményeket, háziipari termékeket árusított volna. A Nemzeti Tanyafejlesztési Program idei pályázatairól november elején születik döntés a vidékfejlesztési tárcánál, amit a szerződések megkötése, majd jövő év elején a támogatási előlegek kifizetése követ. A szaktárca a támogatási összegeket 2013. június 30-ig fizeti ki a nyertes pályázóknak.

Továbbra is kiemelt cél a tanyai gazdálkodás megújítása, sajátos értékeinek megmentése, valamint a tanyai életmód hátrányainak csökkentése - olvasható a közleményben. Az MTI korábbi információi szerint a program két pályázati célterületére - a települési és térségi fejlesztésekre, valamint a tanyagazdaságok korszerűsítésére - összesen mintegy 1,5 milliárd forint áll rendelkezésre, kizárólag nemzeti forrásból.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Tojáskihívás
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat