Téli élelmiszer-ellenőrzések: vizsgálják a húsféleségeket is
2018. december 5., 09:31
Elkezdődtek a hagyományos téli élelmiszerlánc-ellenőrzések. Az Agrárminisztérium tájékoztatása szerint az akció év végig tart és szinte minden, az ünnepekhez kötődő termékre, valamint ilyenkor kiemelt forgalmat bonyolító vállalkozásra kiterjed.
A tárca tájékoztatása szerint a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) koordinációjával, a Nébih és a megyei kormányhivatalok részvételével december 1-je óta folyik az országos téli szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés. Az akció célterületei között ezúttal is megtalálhatók azok az előállítók és forgalmazók, amelyek az ünnepi időszakban kiemelt forgalmat bonyolítanak. Ide tartoznak a hús- és húskészítmények, így például a friss húsok, illetve a pácolt, füstölt, nyers vagy főtt húskészítmények és a különféle virslik is.