Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők MBH Bank - Agrárcentrum Agrármarketing Centrum

Termékdíjat tervez a VM az állati eredetű termékekre

2011. április 14., 12:31

Jövő év januárjától termékdíjjal kívánja felváltani a húsvizsgálati és egyéb hatósági díjakat a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) - jelentette be Kardeván Endre, a tárca államtitkára, hozzátéve, hogy az állati eredetű termékek esetében erre biztosan sor kerül. A termékdíjat adók módjára szednék be.

A CM - közleménye szerint -ezzel az ágazat versenyképességét kívánja javítani úgy, hogy ne csökkenjen a tárca bevétele. A jelenleg főleg a vágóhidakra háruló hatósági díjtételek arányosabban oszlanának el, ha abból jutna néhány ezrelékes felügyeleti termékdíj a kereskedelmi forgalomba kerülő állati eredetű termékek előállítóira is. A termékdíj mértékét meghatározó jogszabály előkészítés alatt áll, a díj pedig a kereskedelmi forgalomba kerülő nagyobb mennyiségű árukra vonatkozna.

Aktuális állattenyésztési kérdésekről szólva az államtitkár elmondta, hogy szeretnék elérni a teljes magyar sertésállománynál az úgynevezett négyes egészségügyi mentességet. Ezért 2012-re el szeretné érni hazánk a sertések Aujeszky- (álveszettség), valamint a PRRS-vírus mentességét. Pozitívumként említette a keleti piacok felfutását. Április 25-étől például több exportálni szándékozó élelmiszer-ipari üzemet vizsgálnak át az oroszok. A piac fellendítése érdekében javasolt áfa-csökkentést csak úgy érdemes bevezetni, ha csökkennek az árak, és a kereskedők nem nyúlják le a nyereséget - mondta Kardeván.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Tojáskihívás
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat