Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők MBH Bank - Agrárcentrum Agrármarketing Centrum SGS - a világ vezető minőségellenőrző, ellenőrző, vizsgáló és tanúsító cége

Több mint háromszáz termelői piac működik az országban

2022. szeptember 19., 09:56

Fontos, hogy a biztonságos hazai élelmiszerek eljussanak a fogyasztókhoz, és ezt segíti a termelői piacok megléte - hangsúlyozta Nobilis Márton, az Agrárminisztérium (AM) államtitkára.

Magyarországon 2012 óta megháromszorozódott a termelői piacok száma, és 300 fölé emelkedett. A kormány a vidékfejlesztési programban több mint 200 pályázónak 6 milliárd forintot biztosított a helyi termelői piacok kialakítására. A magyar élelmiszerek jó minőségűek, biztonságosak, és ez a termelői piacokon is egyértelműen megjelenik. A kistermelők lakóhelyük 40 kilométeres körzetén túl is értékesíthetik termékeiket.

A kormány az előző európai uniós fejlesztési időszakban, 2014 és 2020 között 468 milliárd forinttal támogatta a magyar élelmiszeripart, a következő pénzügyi ciklusban 2021 és 2027 között 750 milliárd forintot különített el erre a célra. Ebből a forrásból a nagyobb vállalkozások mellett a kisebbek is részesüljenek - jegyezte meg az államtitkár.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Tojáskihívás
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat