Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők MBH Bank - Agrárcentrum Agrármarketing Centrum

Több szolgáltatást is nyújt tagjainak az agrárkamara

2024. január 15., 09:53

A laborszolgáltatások, a mezőgazdasági biztosítás, valamint a különböző képzések terén is több szolgáltatást nyújtott az elmúlt évben a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK).

2023-ban több változás is érintette a NAK Nonprofit Kft. egyik alaptevékenységének számító laborszolgáltatást. Megújultak a szerződések és a folyamatok a partner laboratóriumokkal, illetve a szolgáltatás támogatására új ügyviteli rendszert vezettek be. Az új szoftver rugalmas keretek között képes lekövetni az újabb és újabb szolgáltatásokat, így lehetővé válik a gazdálkodói igények gyors lereagálása. Az elmúlt évben több, mint 6600 minta érkezett be laborvizsgálatra, míg tervet 3270 parcellára készítettek el a NAK szakemberei.

A NAK Biztosításközvetítő Kft. több mint 100 megyei kollégával áll megbízási szerződésben. A cél az országos lefedettség, hogy minden vármegyében rendelkezésre álljon biztosításközvetítő, akinél releváns növénybiztosítást köthetnek a termelők. A NAK Biztosításközvetítő Kft. minden, a Magyarországon mezőgazdasági biztosítással foglalkozó biztosító társasággal (4 db) szerződéses kapcsolatban áll. A NAK Biztosításközvetítő Kft-vel való elégedettséget jelzi a szegmensben való magas részesedés.

A NAK közleménye szerint az idén az online biztosítási felület fejlesztése kerül középpontba, emellett várhatóan további, mezőgazdaságban található kockázat fedezésére szolgáló biztosítási termékkel – vagyon, állat, mezőgazdasági gép, drón – bővül majd a paletta.

A NAK Nonprofit Kft. szolgáltatásai között 2022-től aktívan szerepel a kislétszámú, nemzetközi tanulmányutak teljeskörű szervezése és lebonyolítása, amely a kamarai tagok részére nyújt betekintést új és modern technológiák megismerésére vagy a meglévők fejlesztésére. Az elmúlt évben három ilyen utat szervezett a kamara (USA-Texas, USA-Georgia, Egyiptom), melyen különböző ágazatókból érkező gazdálkodók értékes szakmai tudást és kapcsolatokat szerezhettek, növelve ezzel a magyar mezőgazdasági termelés eredményességét.

2023. szeptemberében új névvel, formában és struktúrában jelent meg első alkalommal a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szakmai munkáját havi rendszerességgel bemutató NAK Tájékoztató. A NAK Tájékoztató 16 témakör információit, ágazati összefoglalóit dolgozza fel ABC sorrendben. Az összeállított anyagban külön fejezetet kapnak a vármegyei beszámolók, valamint a vármegyéktől beérkezett szakmai kérdések és válaszok. A pozitív visszajelzések eredményeként októbertől a NAK összes munkavállalóján és tisztségviselőjén felül már a TAB hálózat tagjai és az Országos- és Vármegyei küldöttek is megkapják a tájékoztatót.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Tojáskihívás
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat