Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők MBH Bank - Agrárcentrum Agrármarketing Centrum

Tovább bővülhetnek Magyarország és a FAO kapcsolatai

2024. június 7., 09:07

Ökrös Oszkár helyettes államtitkár az Agrárminisztériumban fogadta az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) Dél-Dél és Háromoldalú Együttműködésének (SSTC) igazgatóját, An-ping Jet, hogy megvitassák a FAO és hazánk együttműködésének további bővítési lehetőségeit a "Globális Dél" fejlődése érdekében.

Az SSTC feladata, hogy hatékony nemzetközi partnerségeket hozzon létre, fenntartható mezőgazdasági gyakorlatokat és technológiákat fejlesszen tovább, innovációkat valósítson meg a mezőgazdaság és vidékfejlesztés területén a "Globális Dél" országaiban. An-ping Je hangsúlyozta, hogy a FAO SSC támogatási tevékenysége elsősorban a kisgazdaságokat és a fiatalokat célozza. Az igazgató elmondta, hogy szervezete kiváló kapcsolati hálóval rendelkezik, amely támogatást nyújthat Magyarország régióban folytatott fejlesztési tevékenységéhez.

Ökrös Oszkár helyettes államtitkár a tárca közleménye szerint kiemelte, hogy Magyarország számára prioritás a magyar szakértelem átadása a fejlődő déli országoknak, a fejlesztési tevékenységünk során mi is kiemelt figyelmet szentelünk a kisgazdaságok támogatására. A helyettes államtitkár tájékoztatta az igazgatót az Agrárminisztérium ugandai agrár-szaktanácsadó képzési programjáról, melynek keretében a magyar szakértők évek óta kiemelkedő eredménnyel képeznek agrárszakembereket.

Ökrös Oszkár beszélt az Agrárminisztérium FAO-val közös ösztöndíjprogramjáról is, amely által közel 50 fejlődő ország több, mint 400 hallgatója végezhette el mester szintű tanulmányait magyar agráregyetemeken, továbbá elmondta, hogy Magyarország részéről a következő években jelentős akvakultúra fejlesztési projekt megvalósítását tervezzük Kelet-Afrikában. A helyettes államtitkár és az igazgató megegyeztek, hogy mind a szaktanácsadó képzés, mind az akvakultúra beruházások tekintetében a FAO szakemberei és infrastruktúrája fokozottan segítik Magyarország törekvéseit a régióban.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Tojáskihívás
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat