Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Tovább fejlődnek a magyar-kínai gazdasági kapcsolatok

2019. július 17., 12:45

Soha nem voltak olyan jók a magyar-kínai kapcsolatok, mint most - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. Kína továbbra is nyitott a magyar mezőgazdasági termékek importjára.

Szijjártó Péter a napokban kínai partnerével, Vang Jível tárgyalt Budapesten, majd közös sajtótájékoztatójukon hangsúlyozta: rendkívül jók a magyar-kínai politikai, gazdasági, kereskedelmi és kulturális kapcsolatok, és ma Kína Magyarország első számú EU-n kívüli kereskedelmi partner. A kínai cégek továbbra is vonzó befektetési célpontként tekintenek Magyarországra, beruházásaikkal új technológiákat hoznak Magyarországra.

Magyarország volt az első EU-tagállam, amely aláírta az Egy övezet, egy út stratégiához kapcsolódó kétoldalú megállapodást, a kezdeményezésre "az új eurázsiai együttműködés alapjaként tekintünk". Európa érdeke a lehető legszorosabb és leghatékonyabb együttműködés Kínával - tette hozzá a miniszter.

Vang Ji szerint minden ország mérettől függetlenül fontos szereplője a nemzetközi közösségnek. Kína várja újabb magyar mezőgazdasági termékek megjelenését a piacán – tette hozzá.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat