Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! IFS Food 7 Belső auditor képzés BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum SGS - a világ vezető minőségellenőrző, ellenőrző, vizsgáló és tanúsító cége

Tovább növekszik a belföldi kiskereskedelmi forgalom

2022. január 7., 13:38

Tavaly novemberben 3,8 százalékkal nőtt a kiskereskedelem forgalmának volumene a nyers és a naptárhatástól megtisztított adatok szerint egyaránt az előző év azonos időszakához képest. Szeptemberben és októberben 5,8, illetve 5,7 százalékos volt a növekedés.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint az előző év novemberéhez viszonyítva az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes üzletekben 2,1, a nem élelmiszer-kiskereskedelemben 4,9, az üzemanyag-kiskereskedelemben 6,2 százalékkal emelkedett az értékesítés naptárhatástól megtisztított volumene. Mindhárom területen lassult a növekedés éves üteme: októberben 3,4 százalékkal nőtt az élelmiszerek értékesítése, a nem élelmiszer jellegű termékek eladása 6,3 százalékkal, az üzemanyag-fogyasztás pedig 11,5 százalékkal nőtt. Az élelmiszer-kiskereskedelem 76 százalékát adó élelmiszer jellegű vegyes üzletek értékesítési volumene 2,2 százalékkal, az élelmiszer-, ital-, dohányáru-szaküzleteké 1,6 százalékkal nőtt.

A nem élelmiszer-kiskereskedelem forgalmának átlagosan 4,9 százalékos növekedésén belül a textil-, ruházati és lábbeliüzletekben 29,0, a használtcikk-üzletekben 28,1, százalékkal, a gyógyszer-, gyógyászatitermék-, illatszerüzletekben 11,3, a könyv-, számítástechnika-, egyébiparcikk-üzletekben 6,6, az iparcikk jellegű vegyes üzletekben 2,9 százalékkal emelkedett a forgalom. A bútor-, műszakicikk-üzletekben 7,4 százalékkal visszaesett az értékesítés.

Az árucikkek széles körére kiterjedő, a kiskereskedelmi forgalomból 12 százalékkal részesedő csomagküldő és internetes kiskereskedelem volumene - a tavaly novemberi magas bázishoz képest - 0,9 százalékkal nőtt. Az üzemanyagtöltő állomások forgalmának volumene 6,2 százalékkal növekedett.

A kiskereskedelmi adatokba nem tartozó gépjármű- és járműalkatrész-üzletek eladásai 0,3 százalékkal nőttek. Az országos kiskereskedelem forgalma folyó áron 1276,4 milliárd forint volt, mindössze 1,8 milliárd forinttal kevesebb a mindenkori rekordnak számító előző havinál.

Az országos kiskereskedelmi forgalom 43 százaléka az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes üzletekben, 41 százaléka a nem élelmiszer-kiskereskedelemben, 16 százaléka az üzemanyagtöltő állomások üzemanyag-forgalmában realizálódott - közölte a KSH.

A múlt év első tizenegy hónapjában a forgalom volumene 3,2 százalékkal nagyobb volt, mint az előző év azonos időszakában a naptárhatástól megtisztított és a nyers adatok szerint egyaránt. Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelemben 2,1, a nem élelmiszer-kiskereskedelemben 4,5, az üzemanyag-kiskereskedelemben 4,4 százalékkal nőtt az értékesítés volumene.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat