Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők MBH Bank - Agrárcentrum Agrármarketing Centrum

Tovább növelnék a minőségi magyar élelmiszerek arányát

2015. szeptember 10., 10:43

A kormány elkötelezett abban, hogy minél több magyar család asztalára kerüljön kiváló minőségű, biztonságos magyar élelmiszer – jelentette ki Fazekas Sándor Földművelésügyi Minisztérium (FM) a Coop rally elindulása kapcsán.

A kormány májusban fogadta el az ország közép- és hosszú távú élelmiszeripar-fejlesztési stratégiáját, amelynek keretében 300 milliárd forint forrást biztosít az élelmiszeripar fejlesztésére. "Élelmiszer-feldolgozás nélkül ugyanis nincs magyar mezőgazdaság, mezőgazdaság nélkül pedig nincs élhető vidék" – fogalmazott Fazekas Sándor.

Tavaly a magyar élelmiszeripar termelése folyó áron 2748 milliárd forintot tett ki, 4,8 százalékkal bővült az előző évhez képest, 2010-2014 között pedig 12 százalékkal nőtt. "A növekedési pálya fenntartása nemzetgazdasági érdek" - jelentette ki a miniszter.

A kormányzati célkitűzések közül hangsúlyosan szólt a magyar élelmiszerek arányának növeléséről a kereskedelmi láncok kínálatában. Ennek elérését szerinte segíti, hogy az emberek egyre tudatosabb vásárlók, és keresik a boltokban a magyar élelmiszereket.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Tojáskihívás
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat