Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Új agrárintegrátor céget hozott létre a Mészáros-csoport

2021. június 9., 09:54

Új mezőgazdasági integrátori cég alakult AgroLink Zrt. néven. A Magyarországon eddig egyedülálló szolgáltatásokat nyújtó, mezőgazdasági termékek nagykereskedelmével foglalkozó céget a Mészáros Csoporthoz tartozó Talentis Agro Zrt., a Takarék Mezőgazdasági Befektetési és Fejlesztési Magántőkealap és egy pénzügyi befektető hozta létre. A vállalat a termeléshez szükséges szolgáltatásokkal az agrárium teljes vertikumában jelen kíván lenni.

Az AgroLink Zrt.-t a komoly mezőgazdasági múltra visszatekintő herceghalmi központtal hozták létre. A vállalkozás a tervek szerint mezőgazdasági inputanyagok nagykereskedelmével, terményfelvásárlással foglalkozik. Az új vállalat az idén őszre 100 ezer, jövő tavaszra 300 ezer, jövő őszre pedig 500-700 ezer hektár nagyságú termőföldet vonna be az integrációba, ez a hazai termőföld mintegy 15 százalékát jelenti. Az integráció létrejöttét követően mintegy 900 ezer-1 millió tonna gabona felvásárlását célozták meg.

Az AgroLink Zrt. az eddig megszokottnál jóval szélesebb skálán nyújt szolgáltatásokat a termelőknek: a vetőmag, műtrágya, növényvédő szer biztosításán és a termények felvásárlásán túl közvetítőként lép fel a termelők és szolgáltatók között az egyes mezőgazdasági hitelkonstrukciók és biztosítási lehetőségek területén, a korszerű termelés fenntartásához pedig mezőgazdasági gépek lízingjében is közreműködik.

A mezőgazdasági termékek nagykereskedelmével foglalkozó AgroLink Zrt. nem csak erőforrásokat és szolgáltatásokat nyújt, de biztosítja a termeléshez szükséges tudástranszfert is – áll a cég létrehozásáról szóló közleményben. Az országos szintű agrárintegráció szakmai-gazdasági és jogi alapját, a tulajdonosként is megjelenő Talentis Agro Zrt., a Mészáros Csoport agrárszektorának kulcsvállalata adja, amely mára a legnagyobb növénytermesztési ágazattal rendelkezik Magyarországon.

Az új integrátor számára a piackutatások és egyeztetések egyértelművé tették azt, hogy a magyar mezőgazdaság kis- és középméretű gazdálkodói is nyitottak egy gondosan felépített, minden fél számára előnyös, perspektívát nyújtó közös gondolkodásra, illetve annak eredményeképp egy stabil, kiszámítható és támogató agrárhálózatba való bekapcsolódásra.

A közlemény szerint a Mészáros Csoport érdekeltségébe tartozó egyéb mezőgazdasági és élelmiszeripari cégek garanciát nyújtanak az AgroLinkhez csatlakozó termelők számára a biztos felvevőpiacot illetően, hozzáférést biztosítva ezzel a feldolgozóüzemekhez, például az OPUS-csoporthoz tartozó Viresol és Kall Ingredients-hez is. Magyarország egyik legtőkeerősebb vállalatcsoportja pedig biztonságot nyújt számukra a folyamatos, kiszámítható gazdálkodáshoz - fogalmazott a tulajdonosi menedzsment.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat