Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők MBH Bank - Agrárcentrum Agrármarketing Centrum

Új eltarthatóság-növelő technológiák az élelmiszeriparban

2014. december 9., 14:40

Több új eltarthatóság-növelő technológiát is fel lehet használni az élelmiszeriparban - ismertette Friedrich László, a Budapesti Corvinus Egyetem élelmiszertudományi karának egyetemi docense az amerikai hálaadási ünnep kapcsán megrendezett novemberi budapesti konferencián. Az új technológiákkal piaci előnyre lehet szert tenni.

Az új technológiák alkalmazása elsősorban akkor merül fel, amikor gyorsan romló élelmiszerek eltarthatóságát kellene növelni, illetve meg kellene őrizni beltartalmi jellemzőiket - fejtette ki Friedrich László. Emellett ilyen technológiák használata felmerülhet az élelmiszer-biztonság növelése érdekében vagy az azokből generált piaci előnyszerzés miatt.

Az új eltarthatóság-növelő technológiák közé a pulzáló elektromos mező (P.E.M.), a sous vide technológia , az aktív ultrahang kezelés és a Nagy Hidrosztatikai Nyomású (HHP) kezelés tartozik

A teljes előadás ide kattintva tekinthető meg.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Tojáskihívás
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat