Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Újabb agrártámogatásokat kapnak az amerikai farmerek a járvány miatt

2020. május 20., 08:58

Az agráriumnak nyújtott újabb közvetlen anyagi támogatást jelentett be Donald Trump amerikai elnök és Sonny Perdue szövetségi agrárminiszter kedden a Fehér Házban. Az amerikai farmerek és állattenyésztők újabb 16 milliárd dolláros segítséget kapnak, részben közvetlen pénzátutalásokkal, részben termékeik kormányzati felvásárlásával.

Az amerikai agrártársadalom a koronavírus-járvány közepette példa nélkül álló nehézségekkel néz szembe - fogalmazott Perdue. A szövetségi agrártárca áprilisban, éppen a járvány gazdasági következményeinek enyhítésére létrehozott „Farmerek a családok élelmiszerellátásáért” nevű programja keretében 3 milliárd dollár értékben vásárol fel a gazdáktól friss árut, tejtermékeket, húst, és ezekből a szükséget szenvedő amerikai családokat látják el élelmiszercsomagokkal. A kifizetések május 26-án kezdődnek. A szövetségi kormányzat áprilisban 19 milliárd dolláros - szintén közvetlen k0ifizetésekkel - már megsegítette a gazdatársadalmat.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat