Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Válságkezelés: eddig több mint 6 milliárdot fizettek ki az élelmiszeriparnak

2020. szeptember 28., 09:00

Eddig 6,2 milliárd forint támogatást fizettek ki az élelmiszeripari vállalkozásoknak a koronavírus gazdasági hatásainak ellensúlyozására meghirdetett 25 milliárd forintos válságkezelő programban. Első körben 1261 vállalkozás kapott támogatást, a fennmaradó kifizetéseket folyamatosan utalják.

A Gazdaságvédelmi Akcióterv részeként kidolgozott Nemzeti Élelmiszergazdasági Válságkezelő Program célja Magyarország élelmiszerellátási biztonságának fenntartása és termelési kapacitásainak megerősítése, ezzel pedig a munkahelyek védelme – fogalmazott Nagy István agrárminiszter. A 25 milliárdos csomagban meghirdetett tizenkét intézkedésre összesen több mint 35 ezer kérelem érkezett.

A kérelmek elbírálását követően a Magyar Államkincstár megkezdte a támogatások kifizetését. Az élelmiszer-feldolgozással foglalkozó vállalkozások számára a tervezett időpont előtt, már szeptember 25-én megkezdődött a támogatások kifizetése. Első körben 1261 vállalkozás részére 6,2 milliárd forint támogatást folyósítottak, a fennmaradó kifizetéseket a kincstár folyamatosan teljesíti. A kérelembenyújtás második köre szeptember 14-én zárult, amely keretében 187 élelmiszer-feldolgozó vállalkozás igényelt 500 millió forint támogatást. A kérelmek feldolgozását követően a kifizetések az érintettek részére megkezdődnek.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat