Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők MBH Bank - Agrárcentrum Agrármarketing Centrum

Változik a Magyar Élelmiszerkönyv: új szabályozás a hústartalomra és az MSM-re

2016. szeptember 28., 10:16

Több húst kell tartalmaznia mostantól a virslinek és a párizsinak, mivel változtak a Magyar Élelmiszerkönyv előírásai. Szigorították a csontokról mechanikusan lefejtett hús (MSM) felhasználását is. Az agrártárca szerint a változtatások célja, hogy a fogyasztók jobb minőségű termékekhez jussanak.

A virslinél és a párizsinál 40-ről 51 százalékra emelkedett a hústartalom alsó határa – ismertette a Magyar Élelmiszerkönyv változásait Zsigó Róbert, a tárca államtitkára. A húskészítményeknél életbe lépett szabályozás szigorúbb követelményeket vezet be a csontokról mechanikusan lefejtett hús (MSM) felhasználhatóságával kapcsolatban is, mivel az élelmiszerkönyvben pontosították, szigorították a hús fogalmát. Az érlelt kolbászhoz és szalámihoz, a parasztkolbászhoz és a téliszalámihoz az MSM használata tilos. Más termékek esetében pedig legfeljebb 10 százalékban tartalmazhatja azt. Számos terméknél - így például a párizsinál, a krinolinnál, a virslinél és a parasztkolbásznál - csökkent a sótartalom, és új termékekre, a többi között a szafaládéra vonatkozóan is meghatározták a követelményeket.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Tojáskihívás
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat