Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Változnak az uniós élelmiszerhigiéniai előírások

2020. július 29., 14:23

Változnak a közeljövőben az európai uniós élelmiszerhigiéniai szabályozások. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) az élelmiszeripari cégek véleményét, javaslatait is várja ezzel kapcsolatban és összesítve eljuttatja azokat az uniós döntéshozóknak.

A módosítások az élelmiszerbiztonság erősítését, valamint az élelmiszerpazarlás csökkentését célozzák, egyben támogatják a jótékony célú élelmiszer-adományozásokat. Ugyancsak cél az egyre gyakoribb ételallergiák elleni küzdelem, az élelmiszer-ellátási lánc során a keresztszennyeződések kiküszöbölése - jelezte a NAK közleményében.

Az Európai Bizottság szerint indokolt a 16 éve született rendelet felülvizsgálata, hogy tovább javítsák az élelmiszerbiztonságot az EU-ban - tette hozzá a kamara. A NAK kéri tagjait, hogy augusztus 3-ig küldjék el javaslataikat. A konzultáció részletei az Európai Bizottság weboldalán elérhetők, ezen keresztül augusztus 6-ig közvetlenül is elküldhetők a vélemények.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat