Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Zöldíteni kell a hazai vállalatok tevékenységét

2021. szeptember 24., 10:02

Olyan cégek, szervezetek csatlakoztak az Európai Unió környezetvédelmi vezetési és hitelesítési rendszeréhez, vagyis az EMAS-hoz, amelyek elkötelezettek a környezetgazdaságosság, a fenntarthatóság mellett és környezeti teljesítményüket a legmagasabb szintre szeretnék emelni - hangzott el az Agrárminisztériumban rendezett kerekasztal-beszélgetésen.

Magyarországon jelenleg 29 EMAS-tanúsítással rendelkező szervezet működik. Egy olyan önkéntes keretrendszerről van szó, amely elősegíti a vállalkozások, szervezetek környezeti teljesítményének értékelését, folyamatos javítását és nyilvánossá tételét. Emellett eszköz az Európai Zöld Megállapodás és a körforgásos gazdaság céljainak elérésében is.

Az EMAS minősítéssel rendelkező szervezetek önként törekednek hulladékképződésük, károsanyag-kibocsátásuk csökkentésére, valamint az energia- és erőforráshatékony működésre. Egy olyan értékrendet, látásmódot képviselnek, amellyel működésük során már a jövő generáció szempontjait is figyelembe veszik.  Az EMAS-t az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásáron (OMÉK) is bemutatja az agrártárca, a vállalkozások itt bővebb információhoz juthatnak a keretrendszerrel kapcsolatban.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat