Márton napi szárnyalás a szentenderei Skanzenben
2007. november 10-11-én rendezték meg a Szent Márton Újborfesztivált és Libatort Szentendrén, a Skanzenben. A fesztiválsátorban mindkét napon libafinomságokat készített Szőke András és Bede Róbert, a két „szárnyas fejvadász.” Az ételek alapanyagául természetesen védjegyes magyar baromfi szolgált.
Akik a tízrészes főzőműsorban megkedvelték a különleges páros baromfis gasztronómiai kalandozásait, élőben is találkozhattak velük Márton napjának hétvégéjén a szentendrei Skanzenben. A fesztiválsátorban felállított mobilkonyhánál készítettek mindenféle libafinomságokat szombaton és vasárnap 12.00 és 16.00 között. A főzés után mindkét napon Szőke András „nagyotmondó” stand up-előadása következett.A gasztronómiai érdekességekről Bede Róbert gondoskodott. Egy kóstolójegyért egy kóstolóadag járt az alábbiakból:
- Libatepertő libazsírban melegítve, sült paprikás rucola salátára halmozva, napon szárított paradicsommal
- Balzsamecetes libamáj szeletek, zöldfűszeres pirított céklára ültetve
- Baconnal, aszalt szilvával tűzött pecsenye libamáj nyársak cukkíni és sárgarépa csíkokkal
- Sült libamell csipkeízes szedermártással, gersli rizottóval
- Füstölt libamell kakukkfüves lilahagyma krémmel
- Libazsírban sült dödölle
Szőke András és Bede Róbert célja nem a vendégek jóllakatása volt, hiszen ezt a feladatot kitűnően ellátta a Jászárokszállási Fogadó. Szőke és Bede vendégszereplése inkább a főzésnek abba az élményszerű módjába kívánta bevonni az Újborfesztivál és Libator látogatóit, amelyet a Szárnyas fejvadászok epizódjaiban láthattunk.