Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők MBH Bank - Agrárcentrum Agrármarketing Centrum

Megállapodás a SPAR-ral

A Baromfi Termék Tanács és a SPAR Magyarország július 5-én együttműködési megállapodást kötött. A kereskedelmi lánc eztán közzéteheti eladási helyein, akciós újságjában, hogy friss és előkészített baromfihúsokat csak olyan magyar feldolgozóktól vásárol, amelyek jogosultak a magyar baromfi védjegy használatára. A megállapodástól mindkét fél a képviselt brand-ek további erősödését várja.

Megállapodás a SPAR-ral 1

A Baromfi Termék Tanács 2005 ősze, a madárinfluenza-pánik magyarországi „betörése” óta komoly erőfeszítéseket tett azért, hogy az iparág élelmiszerbiztonsági garanciáit megismertesse a fogyasztókkal. A kutatások szerint nem is eredménytelenül: a csak szigorú feltételek teljesítése mellett használható „magyar baromfi” védjegyet egy reprezentatív kutatásban megkérdezettek 69%-a ismerte, s minden másodikuk azt állította, figyel is rá a bevásárláskor.

A terméktanács korábban kereskedelmi vállalkozásoknak nem adott lehetőséget a védjegy alkalmazására. Most azonban egy szerződés keretei között hozzájárult a védjegy tájékoztató célú felhasználásához a SPAR üzlethálózatában. A minőség iránt elkötelezett kereskedelmi cég minden eladási- és reklámfelületén megjelenítheti a védjeggyel azt a hiteles információt, hogy az áruházaiban kapható minden friss és előkészített baromfitermék biztonságos, ellenőrzött és magyar. A megállapodás célja együttesen ösztönözni, hogy élelmiszereink közül elsőként a baromfihúshoz rögzüljön a „bevásárlás patriotizmusa”. Vagyis az a vásárlói magatartás, amely magától értetődően választja a magyar terméket, hiszen nem lehet kétsége annak frissessége, biztonságos, minőségi volta felől.

Az együttműködés a kereskedelmi vállalkozás kezdeményezésére jött létre. A SPAR elkötelezettségét a vevők is értékelik: az idézett BTT-s kutatás szerint a vásárlók a kereskedelmi láncok közül leginkább a SPAR-csoport tagjairól vélekedtek úgy, hogy az ott kínált baromfi „minőségi és biztonságos”.

Megállapodás a SPAR-ral 2

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Tojáskihívás
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat