Szárnyas fejvadászok
Szeptemberben indult útjára a TV Paprika új főzőműsora, amely a régi magyaros ételeket és az új, különleges ízeket kedvelőknek is érdekes és vidám környezetben mutatta be a baromfiféléket mint sokoldalúan felhasználható, ízletes alapanyagokat. A sorozat két főszereplője Bede Róbert szakács és Szőke András színész-rendező.
Szőke András, és a meghívására Taliándörögdre érkező Bede Róbert 10 héten keresztül minden vasárnap egy-egy családot látogattak meg, s az ő konyhájukban, vagy még inkább a kertjükben letelepített mobilkonyhánál ismerkednek össze – elsősorban annak apropóján, hogyan készítik a hagyományos és kevésbé hagyományos magyar baromfiételeket csirkéből, pulykából, libából és kacsából.A sorozat a gasztronómiai hozzáértés két érvényes irányát – a háziasszony sok évtizedes tapasztalatát és a médiaszakács magabiztos profizmusát – engedi találkozni a főzőpulton, 10 gyönyörű helyszínen, számos helyi szereplővel. Minden adásban két baromfiétel kerül terítékre, az egyik egyszerűbb, a másik az előző összetettebb, profibb variációja, továbbfejlesztése. A két konyhai ajánlat a magyar baromfis gasztronómiai kultúra gazdagságát, kiszámíthatatlan lehetőségeit érzékelteti.A Szárnyas fejvadászok szokatlan főzőműsor. Felborul benne a kiegyensúlyozott totálok világa, felpörögnek az események, váratlan helyekre kerül bor, méretes lángok csapnak fel, az étel gőze még az optikát is elhomályosítja. Szőke András bizony nem könnyíti meg Bede Róbert dolgát…
A sorozatot a nézők és a kritikusok is örömmel fogadták. Klikk ide!