Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők MBH Bank - Agrárcentrum Agrármarketing Centrum

Libafogások 1. - Zsír!

Libafogások 1 - 1

Ha Márton napkor elmulasztották, utólag otthon, egy üveg újbor társaságában is bepótolhatják a libás gasztronómiai penzumot. Konyhai aggodalmak kezelésére Bede Róbert konyhafőnöktől, a TV Paprika jól ismert szakácsától kértünk tanácsot. Egyszerű, gyors és néhol látványos megoldásait három felvonásban mutatjuk be, a Skanzen libatorán készült felvételeket adunk hozzá köretnek.

A libából is lehet egészen kiváló pörköltet és ragut készíteni. Libacombot használjunk hozzá, de libamell is kerülhet bele. Követhetjük a megszokott pörkölt és ragu irányokat, de ha újszerűbb ízekre vágyunk, készíthetünk ragut például birsalmával, gombával is, ahogy a Márton napi Libato(u)r egyik győztes receptje javasolja Most azonban nem a pörköltről, hanem arról essen szó, amit nem teszünk bele.

Annak ugyanis tudatában kell lenni, hogy a liba húsa jóval erőteljesebb és kötöttebb, mint más szárnyasoké. Nemcsak a bőréből és hájából sül ki zsír, de a húsából is. A zsírosság kezelésének pedig annyi a titka, hogy le kell venni a zsírt, lehántani a liba darabok bőrét. A bőr nem megy azonban veszendőbe, hiszen kis kockákra vágjuk és natúr kisütjük. Így keletkezik a legfinomabb friss házi libatöpörtyű.

Ehhez lila hagymát érdemes vékony szeletekre vágni, amire jó nagy csomag összeszabdalt petrezselymet szórunk. Pici só, bors kerül rá, és 2-3 gerezd fokhagymát reszelünk bele. Az egészet meglocsoljuk kis tárkonyecettel, és összeforgatjuk a friss meleg libatöpörtyűvel.

Libafogások 1 - 2
Libafogások 1 - 3
Libafogások 1 - 4
Libafogások 1 - 5

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Tojáskihívás
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat