Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Baromfi Termék Tanács

!

Állattartó telepek korszerűsítése: megötszörözték a forrásokat - 2021.05.10.

Az állattartó telepek korszerűsítésére kiírt pályázatok keretösszegét megötszörözte a kormány, így az érintettek 50 milliárd forint helyett 260 milliárd forintot kaphatnak - jelentette be Nagy István agrárminiszter Hajdúnánás-Kendereskertben, ahol a megye 51 nyertes gazdálkodójának átadta a támogatási szerződéseket.

!

Baromfi Világnap: május 10-e a baromfis szakma ünnepe - 2021.05.06.

Magyar kezdeményezésre május 10-én ünnepli a baromfis szakma a Baromfi Világnapot. Az esemény célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a baromfiágazati szereplőkre, akik egyre fontosabb szerepet töltenek be a világ élelmiszer-ellátásában. A magyar baromfiszektor alapvető törekvése, hogy továbbra is biztonságos, jó minőségű termékekkel lássa el a hazai fogyasztókat, ezen felül pedig versenyképes exportot bonyolítson le.

!

Bővítette termékkínálatát a Németh Csomagolástechnika Kft. - 2021.05.05.

Egyszer használatos, munkavégzésre is alkalmas overálokat, illetve egyéb polietilén, légpárnás és habfólia anyagokból készült csomagolástechnikai termékeket gyárt a sárvári Németh Csomagolástechnika Kft.

!

Állattartó telepek fejlesztése: május 28-tól adhatók be az újabb pályázatok - 2021.05.04.

Megjelent és elérhető az állattartó telepek fejlesztésére kiírt újabb pályázat, amely  VP2-4.1.1.9-21 kódszámmal szerepel. A pályázatok május 28-tól adhatók be.

Újabb harmincmilliárdos versenyképességi programot indítanak - 2021.05.10.

A versenyképesség növelésére irányuló újabb támogatási programot indít a kormány 30 milliárd forint értékben - jelentette be Szijjártó Péter  külgazdasági és külügyminiszter Facebook-oldalán.

Tovább erősítené az élelmiszeripart a kormány - 2021.05.10.

A következő időszakban bővíteni és erősíteni kívánja a kormány az élelmiszeripart a jó minőségű élelmiszer-előállítás érdekében.

Madárinfluenza: feloldotta a védőkörzetet Hajdú-Biharban a Nébih - 2021.05.07.

Május 7-én feloldotta a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a madárinfluenza miatt elrendelt védőkörzetet Hajdú-Bihar megyében. Az enyhítő intézkedés annak eredménye, hogy április 13-a óta nem regisztráltak új esetet a térségben.

Csaknem egy éve folyamatosan nőnek a világpiaci élelmiszerárak - 2021.05.07.

Az idén áprilisban 2014 májusa óta a legmagasabb szintre nőttek a világpiaci élelmiszerárak, amelyek már a tizenegyedik egymást követő hónapban emelkedtek az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) számításai szerint. A hústermékek 1,7 százalékkal drágultak márciushoz képest.

Az előrejelzettnél jobban bővül az uniós kiskereskedelmi forgalom - 2021.05.07.

A vártnál nagyobb mértékben nőtt a kiskereskedelmi forgalom márciusban az euróövezetben az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat jelentése alapján. Éves viszonylatban több mint harmadával nőtt az otthoni munkavégzéshez szükséges és a kapcsolattartási korlátozások miatt nagy keresletnek örvendő postai és internetes értékesítések forgalma.

Márciusban 2 százalékkal csökkent a kiskereskedelmi forgalom - 2021.05.06.

Márciusban a nyers adat szerint 1,5 százalékkal, naptárhatástól megtisztítva 2,0 százakkal csökkent a kiskereskedelmi forgalom az előző év azonos időszakihoz képest - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Az előző hónaphoz viszonyítva 0,8 százalékkal nőtt a szezonális és naptárhatástól megtisztított forgalom. A forgalom éves összevetésű csökkenése nyolcadik hónapja tart.

Eredményesnek minősíti az agrártárca a kistermelői pályázatot - 2021.05.06.

Már több mint 1000 gazdálkodó nyert támogatást a kisüzemi pályázaton - közölte Nagy István agrárminiszter. Több mint ezer érintett már megkapta a pénzügyi hozzájárulás első részleteként a 11 250 eurónak megfelelő 4 093 762 forintösszeget. A támogató döntések folyamatosan születnek a következő hetekben is.

Nagy az érdeklődés az Nhp Hajrában - 2021.05.05.

A Növekedési hitelprogram hajrá (Nhp Hajrá) tavaly áprilisi kezdete óta több mint 34 ezer vállalkozás csaknem 2200 milliárd értékben kötött hitel- és lízingszerződést a program keretében a múlt hónap végéig.

Korábbi híreink »

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat