Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Híreink

A kormány felülvizsgálja a népegészségügyi termékadót - 2019.12.09.

A kormány foglalkozik a népegészségügyi termékadó újratervezésével. Az adónem kivezetését a Felelős Élelmiszergyártók Szövetsége és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara is javasolja.

A KAP-ról egyeztettek a közép-kelet-európai agrárszervezetek - 2019.12.09.

A Három Tenger Régió agrárszervezetei Litvánia fővárosában, Vilniusban tartották soron következő ülésüket, amelyen az európai uniós agrárpolitika jövőjéről folytattak megbeszéléseket - közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) az MTI-vel.

Új inkubációs program indult az agráriumban - 2019.12.06.

Elindult a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Design Terminal által alapított NAK TechLab inkubációs program, amelynek célja, hogy a leginnovatívabb startupok és megoldások támogatásával versenyképesebbé és fenntarthatóbbá tegye a magyar agrárszektort és élelmiszeripart.

Agrárpiaci áfacsökkentés: az ÁSZ értékelte a tapasztalatokat - 2019.12.06.

Az általános forgalmi adó csökkentések hatásait értékelte a fenntartható kifehérítési folyamat szempontjából az Állami Számvevőszék (ÁSZ) legfrissebb elemzése. Arra a következtetésre jutottak, hogy az áfakulcs csökkentése az elemzett termékcsoportok mintegy felénél nem mérsékelte a fogyasztói árakat, ezért a további áfacsökkentés átgondolt értékelése szükséges.

Agrárinformatikai központot hozott létre a Szent István Egyetem - 2019.12.06.

Agrárinformatikai Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központot (AgIT FIEK) hozott létre a Szent István Egyetem vállalati partnerei együttműködésével és a Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Alap mintegy 1,5 milliárd forintos vissza nem térítendő támogatással.

A vásárlóknak kíván utat mutatni a Kiváló Minőségű Élelmiszer védjegy - 2019.12.06.

A kormány kiemelt figyelmet fordít az élelmiszerek minőségére és biztonságára - hangsúlyozta Zsigó Róbert, az Agrárminisztérium (AM) államtitkára a Siófokon tartott Agrárszektor konferencián. Az idén létrehozták a Kiváló Minőségű Élelmiszer védjegyrendszert.

2050-re klímasemlegessé válhat Európa - 2019.12.06.

A 2020-as klímavédelmi célok megvalósításával 2050-re Európa klímasemlegessé válhat. Ennek érdekében kísérletet kell tenni arra, hogy valamennyi európai uniós tagország 2050-ig kötelezze el magát az éghajlatsemleges Európai Unió elérését célzó stratégia mellett - mondta Frans Timmermans EU-biztos, az úgynevezett európai zöld megállapodással kapcsolatos munka koordinátora.

Aránytalan kompenzációs kifizetésekhez vezethet az uniós agrártámogatási rendszer - 2019.12.06.

A mezőgazdasági termelők bevételét stabilizáló uniós intézkedések csak részben érték el céljaikat, kihasználtságuk alacsony és egyenetlen, egyes rendkívüli intézkedések pedig nem célzottak - közölte az Európai Unió luxembourgi központú számvevőszéke. A jelenlegi helyzet aránytalan kompenzációs kifizetésekhez vezethet.

Kína mentesítene egyes amerikai agrártermékeket a pótvámok alól - 2019.12.06.

Kína mentesíteni készül egy bizonyos mennyiségű amerikai szójababot és sertéshúst a két ország között zajló kereskedelmi háború során kivetett pótvámok alól - jelentette a Hszinhua kínai állami hírügynökség a pekingi kormányzat vámügyi bizottságának közlésére hivatkozva.

212 milliárd forintot fizettek ki agrártámogatási előlegként - 2019.12.03.

Lezárult az idei agrártámogatások előlegfizetési időszaka – közölte az Agrárminisztérium. A Magyar Államkincstár október 16. és november 30. között csaknem 212 milliárd forint támogatást fizetett ki a gazdálkodóknak.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat