Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! SGS - ISO 50001:2018 Belső auditor képzés BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum SGS - a világ vezető minőségellenőrző, ellenőrző, vizsgáló és tanúsító cége

Híreink

Online tájékoztató december 8-án a Vidékfejlesztési Program állatjóléti támogatásáról - A BTT tagjai megkapták a linket - 2022.12.07.

Online termelői tájékoztatót tartanak december 8-án a Vidékfejlesztési Program baromfiágazati állatjóléti intézkedéséről. A Baromfi Termék Tanács (BTT) tagjai ma megkapták a csatlakozási linket az online rendezvényre.

Újra meghirdették a Magyar Innovációs Nagydíjat - 2022.12.07.

A Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) a Magyar Innovációs Alapítvánnyal közösen meghirdette a 31. Magyar Innovációs Nagydíjat a Kulturális és Innovációs Minisztérium, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal főtámogatásával, valamint az Agrárminisztérium és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala támogatásával.

Uniós polgári kezdeményezést indítottak az élelmiszerbiztonság javításáért - 2022.12.07.

Polgári kezdeményezés indult az unió vidéki örökségének, élelmiszerbiztonságának és élelmiszerellátásának védelme érdekében.

FAO: stagnáltak novemberben a világpiaci élelmiszerárak - 2022.12.06.

Gyakorlatilag nem változtak az élelmiszerek világpiaci árai novemberben októberhez képest. Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) honlapjára felkerült adatok szerint novemberben az átfogó árindex 135,7 pont lett, alig kisebb az októberi 135,9 pontnál. A mutató szeptemberben 136 pont volt. A novemberi adat 0,3 százalékkal múlta felül a tavaly novemberit.

Gazdafórumot rendez a Közös Agrárpolitikáról az agrárkamara - 2022.12.06.

„KAP-nap” Gazdafórumot tart december 9-én a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Napkoron.

Az uniós agrárforrások javíthatják a hazai agrárium termelékenységét - 2022.12.06.

A magyar mezőgazdaságban a 2023-2027-es uniós fejlesztési ciklus támogatásainak felhasználásával a termelékenység a másfélszerésére, a hozzáadott érték a kétszeresére nőhet az évtized végére - mondta az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára az Agrárszektor 2022 konferencián.

Megkezdődött a téli élelmiszerlánc-ellenőrzés - Kiemelten figyelnek a húsokra is - 2022.12.05.

Idén december 5-18. között rendelte el a téli szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzést Nobilis Márton, az Agrárminisztérium államtitkára. Az egész országra kiterjedő kéthetes ellenőrzéssorozat idején a szakemberek fokozott jelenléte várható az élelmiszerlánc minden területén. A szezonálisan népszerű termékkörökből több terméktípust is kiemelten vizsgál a Nébih laboratóriuma.

Mérsékelten bővült októberben a kiskereskedelmi forgalom - 2022.12.05.

Októberben 0,6 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom a nyers és a naptárhatástól megtisztított adatok szerint egyaránt az egy évvel korábbihoz képest - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

KSH-becslés: 4 százalékkal nőtt a második negyedévben a hazai GDP - 2022.12.05.

A bruttó hazai termék (GDP) volumene 4,0 százalékkal nőtt a harmadik negyedévében az előző év azonos időszakához viszonyítva. A szezonálisan és naptárhatással kiigazított és kiegyensúlyozott adatok szerint a gazdaság teljesítménye az előző év azonos időszakához képest 4,1 százalékkal emelkedett, míg az előző negyedévhez mérten 0,4 százalékkal csökkent - erősítette meg második becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Kismértékben tovább csökkent novemberben is a FAO élelmiszer árindexe - 2022.12.02.

Jórészt mozdulatlan maradt a globális élelmiszeralapanyag-árak összesített mutatója novemberben, miután a gabonafélék, a húsok és tejtermékek nemzetközi árának csökkenése ellensúlyozta a növényi olajok és a cukor drágulását – jelentette az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO). Így valamelyest alacsonyabban zárt novemberben a nemzetközi élelmiszerkosár legfontosabb tételeinek árváltozását lekövető FAO élelmiszerár-index, az azt megelőző hónaphoz képest. Az index alig 0,3%-kal haladja meg a tavaly novemberi szintet.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat