Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők MBH Bank - Agrárcentrum Agrármarketing Centrum

Híreink

Tények és tévhitek az állattenyésztésről: interjúsorozat nemzetközi szakértőkkel - 2023.09.22.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Állattenyésztők Szövetsége kiemelt feladatának tekinti az állattenyésztési ágazat körüli viták kiegyensúlyozottságának megteremtését, valamint az ágazatban tevékenykedő gazdálkodók, termék-előállítók megbecsülésének helyreállítását. E célt szolgálja az a 37 epizódból álló videósorozat is, amely nemzetközi szakértőkkel készült interjúkon keresztül nyújt új perspektívát az állattenyésztés, az állatitermék-előállítás, az ökológia, az etológia, valamint a táplálkozástudomány kapcsán kialakult tévhitekről. A NAK honlapján magyar felirattal elérhető videókat eddig több ezren tekintették meg.

Online árfigyelés: 54 élelmiszer-kategóriában csökkentek az árak - 2023.09.22.

Már két és fél hónapja működik az árfigyelő rendszer, amely a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) és a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) szakmai együttműködésével jött létre. Az online platform jelenleg 62 élelmiszer termékcsoport esetében teszi lehetővé a fogyasztói árak összehasonlítását.

Átadták az Év digitális faluja díjakat - 2023.09.22.

A Vidékfejlesztési Program keretében 2415 település nyert el támogatást fejlesztéseik megvalósítására, innovatív digitalizációs megoldásaik ösztönzésére pedig új lehetőség is nyílni fog a Közös Agrárpolitika pályázati rendszerében – hangsúlyozta Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium államtitkára az Év digitális faluja díjátadó ünnepségén.

A tavalyinál jóval nagyobb lesz a kukoricatermés az Európai Unióban - 2023.09.21.

Európai uniós szinten az elmúlt 5 év átlagához képest 3 százalékkal csökkent ugyan a szemes kukorica idei várható termésátlaga elsősorban Románia, Bulgária és Görögország időjárási körülményei miatt, de a 7,26 tonnás hektáronkénti átlagtermés így is 23 százalékkal meghaladja a tavalyit - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat nemzetközi agrometeorológiai elemzéséből.

Bezárták a kiskapukat az online árfigyelő rendszerben - 2023.09.21.

Az online Árfigyelő rendszer mostantól az adott üzletlánc boltjainak 80 százalékában alkalmazott árakat veszi figyelembe a legalacsonyabb ár meghatározásához.

Elmérgesedő gabonavita: Lengyelország tárgyalna Ukrajnával - 2023.09.21.

Varsó kész tárgyalni Kijevvel a gabonaexportról - jelezte Robert Telus lengyel mezőgazdasági miniszter, reagálva ukrán hivatali partnere aznapi kijelentésére, miszerint Ukrajna megegyezésre törekszik az ügyben.

Folyik a kukorica és a napraforgó betakarítása Békésben - A vártnál rosszabbak a termésátlagok - 2023.09.20.

Elkezdődött a napraforgó és a kukorica betakarítása Békés vármegyében, a terméseredmények elmaradnak a várttól - hangzott el a Békés Vármegyei Betakarítási Koordinációs Bizottság ülésén.

Növekszik a hazai cégfelszámolások száma - Az agrárium a legstabilabb ágazat - 2023.09.20.

Idén eddig mintegy 10 ezer cégfelszámolás történt, míg tavaly 8111, 2021-ben pedig 4359 cég szűnt meg. Az iparágakat tekintve a tavalyi adatok alapján magas kockázatú az építőipar, az agrárium pedig a legstabilabb.

Borúlátó előrejelzés: lassul jövőre a világgazdaság növekedése az OECD prognózisai szerint - 2023.09.19.

A világgazdasági növekedési ütem jövőre lassulni fog az ideihez képest, az inflációs nyomás pedig tartósan túl magas marad az OECD legfrissebb prognózisa szerint.

Agrárszakképzés: pályaorientációs programsorozatot indít az agrárkamara - 2023.09.19.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) most indult őszi pályaorientációs programsorozata keretében országszerte népszerűsíti az agrárszakképzést. A kamara – partnerei segítségével – több mint négyezer általános iskolásnak, illetve szüleiknek mutatja meg 26 agrárszakma lehetőségeit.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Tojáskihívás
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat