Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Híreink

Termelői integrációs szervezeteket hozhatnak létre a gazdálkodók - 2020.07.03.

A gazdálkodók értékesítési pozíciójának erősítése érdekében az Agrárminisztérium létrehozta a termelői integrációs szervezet intézményét. A tárca szerint az intézkedés révén csökkenhet a gazdák kiszolgáltatottsága és javulhat a jövedelmezőség.

Bővíti a jegybank az Nhp hajrá feltételeit - 2020.07.03.

Tovább javítja, bővíti a Növekedési hitelprogram (Nhp) hajrá feltételeit a Magyar Nemzeti Bank (MNB) - jelentette be Patai Mihály, az MNB alelnöke az Nhp hajrá díjátadási ünnepségén, amelyet online közvetítettek az MNB weboldalán.

Teljesíthetetlen az Európai Zöld Megállapodás az agrárkamara szerint - 2020.07.03.

A reális elvárások szükségességére hívta fel a figyelmet és teljesíthetetlennek nevezte az Európai Zöld Megállapodás célkitűzéseit felszólalásában a Nemzeti Agrárkamara (NAK) a gazdálkodók világszervezetének (World Farmers' Organization, WFO) éves közgyűlésén. A kamara már teljes jogú tagként vett részt a WFO rendezvényén június 26-án, és globális szinten is tiltakozott az Európai Zöld Megállapodás célkitűzései ellen.

Virtuális ügyfélszolgálatot vezetett be a Nébih - 2020.07.02.

Virtuális ügyfélszolgálati alkalmazással bővült a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) közösségi oldalának üzenő felülete.

Újjáépítési program Romániában is a koronavírus-járvány miatt - 2020.07.02.

A koronavírus-járvány okozta gazdasági válság leküzdését és Románia középtávú fejlesztését szolgáló nagyszabású, több mint 100 milliárd euróra rugó gazdaságfellendítési tervet tett közzé szerdán a román kormány. Ötmilliárd eurót fordítanak mezőgazdasági beruházásokra.

Javuló hangulat az agráriumban: a baromfitartók borulátóbbak, a tojástermelők optimistábbak - 2020.07.02.

Kissé javultak az agrárium szereplőinek várakozásai a második negyedév végére az első negyedévhez képest, de továbbra is bizonytalanság jellemzi az ágazatot, főként a koronavírus-járvány miatt beszűkült exportlehetőségek és a tavaszi aszály miatt - közölte Hollósi Dávid a Takarékbank agrár üzletágának vezetője. A baromfipiaci szereplők azonban többnyire borúlátók, a tojástermelők viszont optimisták.

Tyúkállományok, tenyészbaromfik: nyomtatványok az állatjóléti támogatáshoz - 2020.07.01.

Közleményben tette közzé a Magyar Államkincstár (MÁK) azokat a nyomtatványokat, amelyek az étkezési tojást termelő tyúkállományok, illetve a tenyészbaromfi fajok 2019/2020-as állatjóléti támogatásának kifizetéséhez szükségesek.

2020/2021-es baromfiágazati állatjóléti támogatás: kincstári közlemény a nyomtatványokról - 2020.07.01.

Közleményt jelentetett meg a Magyar Államkincstár a 2020/2021-es baromfiágazati állatjóléti támogatás kifizetéséhez szükséges nyomtatványokról.

Tovább nőttek az átlagkeresetek, de lassult az ütem - 2020.07.01.

Áprilisban a bruttó átlagkereset 400 200 forint volt, 7,8 százalékkal magasabb az egy évvel korábbinál - jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A koronavírus-járvány gazdasági következményeivel összefüggésben a keresetek növekedési üteme lassult az előző év azonos időszakában mért 9 százalékhoz képest. A keresetek éves növekedési üteme 2016 decembere óta a legmérsékeltebb  ütemű volt.

Zöldszervezeteket támogat az agrártárca - 2020.07.01.

Évente mintegy 50 zöld civil szervezet kaphat támogatást az Agrárminisztérium (AM) Zöld forrás pályázata keretében. A tárca erre a feladatra az idén is 70 millió forintot különít el, amelyet pályázati úton ítél oda.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat