Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Híreink

Újra elérhető a BTT online regisztrációs felülete - 2021.04.09.

Ismét elérhető a Baromfi Termék Tanács (BTT) online regisztrációs felülete, a regiszter.mbtt.hu.  A felület  a baromfiférőhely-kapacitási funkció karbantartása miatt szünetelt.

Covid-19 elleni vakcinát fejlesztettek ki állatok számára - 2021.04.09.

Állatok számára kifejlesztett, Covid-19 elleni vakcinát jegyeztek be Oroszországban az orosz agrárfelügyelet (Roszszelhoznadzor) bejelentése szerint.

Tíz év alatt kétharmadára csökkent a hazai agrárgazdaságok száma - 2021.04.09.

Országszerte mintegy 234 ezer gazdaság vett részt a Központi Statisztikai Hivatal teljes körű mezőgazdasági összeírásán, a 2020-as Agrárcenzuson. A legutóbbi, 2010-es cenzus óta a gazdaságok száma kétharmadára csökkent.

Az őstermelőknek is érdemes átnézniük a NAV szja-tervezeteit - 2021.04.09.

Az szja-bevallási tervezet már csaknem egy hónapja elérhető a weben keresztül, a tervezetet mindenképpen érdemes átnézni, szükség esetén módosítani és beküldeni - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). Erre a NAV szerint az őstermelőknek is érdemes odafigyelniük.

Április 8-án 15:00 órától átmenetileg szünetel a BTT online regisztrációs felülete - 2021.04.08.

Április 8-án 15:00 órától átmenetileg nem érhető el a Baromfi Termék Tanács (BTT) online regisztrációs felülete, a regiszter.mbtt.hu. Az oldal ismételt elindításáról a BTT email-ben küld tájékoztatást tagjainak.

Volosinovszki János a Hungerit Zrt. új vezérigazgatója - 2021.04.08.

Volosinovszki János tölte be április elsejétől a szentesi Hungerit Zrt. vezérigazgatói posztját. Tar Károly korábbi vezérigazgató a jövőben a vállalat igazgatóságának elnökeként tevékenykedik.

Kisüzemek támogatása: április 20-ig nyújthatók be pályázatok - 2021.04.08.

Eszköz- és gépbeszerzésre, ültetvénytelepítésre, állatvásárlásra, vagy üzemfejlesztésre kaphatnak forrást mezőgazdasági kisüzemek. A pályázatok április 20-áig nyújthatóak be.

Tíz százalékkal több agrártámogatást fizettek ki tavaly - 2021.04.08.

Az agrár- és vidékfejlesztési kifizetések összege 2017 óta emelkedik. Az Agrárközgazdasági Intézet (AKI) kiadványa szerint 2020-ban 10,8 százalékkal 918,9 milliárd forintra nőtt egy év alatt.

Április 7-től lehet benyújtani az egységes agrártámogatási kérelmeket - 2021.04.07.

Április 7-én nyílik meg az egységes agrártámogatási kérelmek kitöltési felülete. Az igénylések benyújtása során a korábbi években megszokott és megismert eljárásokat kell követni, idén mindössze technikai javításokra és pontosításokra került sor.

Bővült a Növekedési Hitelprogram forráskerete - 2021.04.07.

A Növekedési hitelprogram (Nhp) Hajrá keretösszege 500 milliárd forintos emeléssel 3 ezer milliárd forintra nő - jelentette be a Magyar Nemzeti Bank (MNB) online sajtótájékoztatóján Patai Mihály alelnök. A bővítést a járvány elhúzódása indokolta, annak elmúltával pedig a program átalakítására is sor kerülhet.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat