Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Híreink

Optimistábban látják a jövőt a baromfipiaci szereplők - 2021.07.30.

Tovább javultak a magyar agrárium kilátásai, az ágazat helyzetét mérő Takarék AgrárTrend Index értéke kismértékben tovább emelkedett a második negyedévben. Optimistábbak a baromfipiac szereplői is.

Élelmiszerek kettős minősége: befejezte a vizsgálatot a Nébih - 2021.07.30.

Lezárult a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) hároméves projektje, amelynek egyik fő célja az élelmiszerek kettős minőségének vizsgálata, illetve a jelenséggel kapcsolatos tapasztalatok gyűjtése volt.

Megjelentek az idei LIFE pályázatok - 2021.07.30.

Közzétette az idei LIFE pályázati felhívásokat az Európai Bizottság Klíma-, Infrastruktúra- és Környezetügyi Végrehajtó Ügynöksége. Az új LIFE program néhány változást is hoz az eddigiekhez képest.

Állattartó gazdaságok fejlesztése: eddig 568 baromfitelepet támogattak - 2021.07.29.

Az agrártárca prioritásként kezeli az állattenyésztési ágazatot – jelentette ki Nagy István agrárminiszter. Eddig összesen 568 baromfitelepet támogattak az Állattartó telepek fejlesztésére kiírt pályázattal.

Élelmiszerlánc-felügyeleti díj: július végéig kell megfizetni az első részletet - 2021.07.29.

Esedékes az élelmiszerlánc-felügyeleti díj első részletének befizetése - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Békésben befejeződött az aratás - Rekordárak a repcénél - 2021.07.29.

Befejeződött az aratás Békés megyében, az őszi árpa- és az őszi búzatermés felülmúlta a várakozásokat, az őszi káposztarepce felvásárlási ára pedig rekordot ért el.

Magas takarmányárak: rendkívüli támogatást kaphatnak az állattartók - 2021.07.28.

A magas takarmányárak okozta rendkívüli gazdasági helyzetre tekintettel az Agrárminisztérium kezdeményezésére a kormány 4,4 milliárd forint többletforrást biztosít az állattartók számára.

Növekedésre számítanak a családi vállalkozások a következő években - 2021.07.28.

A következő 3-5 évben a családi vállalkozások majdnem 80 százaléka számít saját cége növekedésére a K&H felmérése szerint. Ez jóval magasabb arány, mint a „hagyományos” vállalatok esetében. Fejlesztések terén is az élen járnak, durván minden harmadik cég fordította árbevételének több mint 10 százalékát ilyen célokra az elmúlt években.

Hat tonna feletti hektáronkénti búzatermés Tolnában - 2021.07.28.

Meghaladja a hektáronkénti hat tonnát az őszi búza termésátlaga Tolna megyében, ami a tavalyi átlagnál magasabb, de elmarad a korábbi évek mennyiségétől.

Magyarországon az átlagosnál kisebb az élelmiszerpazarlás - 2021.07.27.

Nagy István agrárminiszter képviselte Magyarországot az Élelmezési Rendszerek Elő-csúcstalálkozóján Rómában. Az António Guterres ENSZ-főtitkár által kezdeményezett eseménysorozat első állomását miniszteri szintű találkozónak szánják, amelyet szeptemberben csúcstalálkozó is követ majd.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat