Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Híreink

Brexit: Nagy-Britannia átadta a kilépésről szóló okiratot - 2020.01.29.

Tim Barrow, az Egyesült Királyság Európai Unió mellé rendelt állandó képviseletének vezetője letétbe helyezte a brit EU-tagság megszűnéséről (Brexit) szóló megállapodást brit részről megerősítő ratifikációs okmányt az Európai Unió Tanácsánál Brüsszelben - közölte Twitter-üzenetében a brit állandó kirendeltség.

Az inflációs kilátásokra fókuszál a monetáris tanács - 2020.01.29.

A monetáris tanács döntései során az árstabilitás fenntartására fókuszál. A további lépések szükségességét az inflációs kilátások "tartós" megváltozása alakítja, amit a testület fokozott figyelemmel kísér - írta a tanács a keddi kamatdöntő üléséről kiadott közleményében.

Csehország profitál az uniós tagságból - 2020.01.29.

Csehország tavaly 68,5 milliárd koronával (890,5 milliárd forint) kapott többet az Európai Uniótól, mint amennyit a közös kasszába befizetett - közölte Prágában a cseh pénzügyminisztérium.

Január 31-ig kell befizetni az élelmiszerlánc-felügyeleti díj második részletét - 2020.01.28.

A tavalyi bevalláshoz kapcsolódó élelmiszerlánc-felügyeleti díj második részletének befizetési határideje január 31-én lejár - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). Az átutalás csak az erre a célra elkülönített fizetési számlára teljesíthető.

Az átmeneti időszakban is meg kell kapniuk az uniós támogatásokat a gazdáknak - 2020.01.28.

A gazdáknak a jelenlegi közös agrárpolitika (KAP) ez év végi kifutása után is meg kell kapniuk az őket megillető támogatásokat - mondta a magyar delegációt vezető Nagy István agrárminiszter a Mezőgazdasági és Halászati Tanács január 27-i brüsszeli ülése után.

Állatkerteket is veszélyeztet a madárinfluenza - 2020.01.28.

Negyvenegy ott élő madarat pusztítottak el a hétvégén a madárinfluenza megjelenése miatt a szlovákiai Bajmóc (Bojnice) állatkertjében, és a létesítményt lezárták a látogatók elől - jelentette a TASR, szlovák közszolgálati hírügynökség.

Jelentősen nőtt a termelői piacok száma - 2020.01.27.

Két és félszeresére, 117-ről 298-ra emelkedett a helyi termelői piacok száma 2012 és 2019 között - mondta Nagy István agrárminiszter Nagykőrösön.

Védeni kell az agráriskolákat a korrupció ellen a számvevőszék szerint - 2020.01.27.

Erősíteni kell az agráriskolák integritását, azaz a korrupció elleni védettségüket az Állami Számvevőszék (ÁSZ) szerint, amelynek ellenőrzései sorozatos szabálytalanságokat is feltártak az ilyen intézmények pénzügyi és vagyongazdálkodásában.

Madárinfluenza: egymilliárdos pluszforrás a baromfitartóknak a Vidékfejlesztési Programban - 2020.01.24.

Összesen kétmilliárd forint többlettámogatást nyújt az Agrárminisztérium a sertés- és a baromfitartóknak a Vidékfejlesztési Programban (VP). A pluszforrásokat járványvédelmi fejlesztésekre használhatják fel a termelők.

Csúcsokat dönt a német internetes kereskedelem - Növekszik az élelmiszerforgalom is - 2020.01.24.

Újabb csúcsra emelkedett tavaly és megközelítette a 100 milliárd eurót az internetes és a csomagküldő kiskereskedelem forgalma Németországban a terület szakmai szövetségének (BEVH) kimutatása szerint. Csaknem 15 százalékkal emelkedett az internetes élelmiszerforgalom is.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat