Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Híreink

25 milliárdos támogatási csomag: 3 milliárd forinthoz juthat a baromfiágazat - 2020.05.25.

Az Agrárminisztérium (AM) három szakaszban hirdeti meg azt az agrártámogatási programot, amely 25 milliárd forintos többletforrást biztosít a Gazdaságvédelmi Alapból a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak kezelésére. A plusztámogatásokat a mezőgazdasági termelők, a termelői szervezetek és az élelmiszeripari vállalkozások vehetik igénybe. A baromfiágazat 3 milliárd forinthoz juthat.

Tilos lesz a német húsiparban a vállalkozói szerződés - A baromfisok tiltakoznak - 2020.05.25.

Megtiltják a vállalkozói szerződés (Werkvertrag) alkalmazását 2021 elejétől a német húsipar azon társaságainak, amelyek fő üzletága az élőállat-vágás és a húsfeldolgozás. A baromfitermelők tiltakoznak a döntés ellen.

Nem hárítható át az agráriumra a kiskereskedelmi különadó - 2020.05.25.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) több áruházi beszállítótól úgy értesült, hogy egyes áruházláncok a mezőgazdasági és élelmiszeripari beszerzési árak letörésével akarják ellensúlyozni azt a kiskereskedelmi különadót, amelyet a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet idején kell fizetniük. A NAK szerint ez tisztességtelen forgalmazói magatartásnak minősül.

Készülnek a konstrukciók a 25 milliárdos agrárcsomaghoz - A baromfiágazatot is támogatják - 2020.05.22.

Megkezdődött az új elektronikus felület kialakítása annak érekében, hogy be lehessen nyújtani a kérelmeket a gazdaságvédelmi alapból elkülönített 25 milliárd forintos támogatási összeg agrárgazdasági felhasználására. A keretből a baromfiágazat is forrásokhoz juthat.

Tovább kell növelni a magyar élelmiszerek felhasználási arányát - 2020.05.22.

A cél az, hogy minden területen nőjön a magyar élelmiszerek felhasználásának aránya, mert így juthat versenyelőnyhöz a hazai mezőgazdaság - mondta Jakab István, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) elnöke az M1 aktuális csatornán.

Augusztusban megrendezik a debreceni Farmer Expót - 2020.05.22.

Nem marad el az idei Farmer Expó. A szervezők háromszáz kiállítót és harmincezer látogatót várnak augusztus 18-21. között a Debreceni Egyetem (DE) Böszörményi úti campusára.

Mélypontra süllyedt az euróövezeti infláció - 2020.05.21.

Három és fél éve a legalacsonyabb infláció alakult ki áprilisban az euróövezetben az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat jelentése szerint.

Bemutatta biodiverzitási stratégiáit az Európai Bizottság - 2020.05.21.

Az Európai Bizottság bemutatta a környezetbarátabb mezőgazdasági termeléssel, és a biológiai sokféleséggel, az úgynevezett biodiverzitással kapcsolatos stratégiáit.

A rendkívüli járványhelyzetben is eredményes volt az idei kérelembeadási időszak - 2020.05.20.

A koronavírus-járvány miatti rendkívüli helyzetben is eredményesen zárult a mezőgazdasági termelők 2020-as egységes kérelmeinek beadási időszaka. A kérelmeket szankciómentesen május 15-ig lehetett benyújtani.

Visszaélnek a Nébih nevével - Óvatosságra int a hivatal - 2020.05.20.

Óvatosságra int a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a személyes adatok védelme érdekében, mivel információi szerint a napokban telefonos csaló lépett kapcsolatba egy gyanútlan termelővel a hivatal nevében, és egyebek mellett a személyes adatait kérte tőle.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat