Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Híreink

Őstermelők családi gazdasága: szerződésmintát készített az agrárkamara - 2021.01.15.

Ingyenesen elérhető szerződésmintát készített a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara azok számára, akik őstermelői családi gazdaságot kívánnak létrehozni.

Magyar-üzbég tárgyalások mezőgazdasági befektetésekről - 2021.01.15.

A magyar kivitel Üzbegisztánba tavaly az első tíz hónapban 36 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest, és bőven meghaladta a 100 millió dollárt - közölte Szijjártó Péter a külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön, miután telefonon tárgyalt Sardor Umurzakov miniszterelnök-helyettessel. Magyar mezőgazdasági befektetésekről is tárgyalások zajlanak.

Madárinfluenza: minden baromfitartónak be kell tartania a járványvédelmi követelményeket - 2021.01.14.

Mindent tegyenek meg a baromfitartók annak érdekében, hogy állatállományaikban csökkentsék a madárinfluenzás megbetegedések kockázatát – hívja fel a figyelmet a Baromfi Termék Tanács (BTT).

Bács-Kikun megyében is megjelent a madárinfluenza - 2021.01.14.

Újabb területen, Bács-Kiskun megyében is igazolta a madárinfluenza vírus jelenlétét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma. Az érintett kerekegyházi nagy létszámú tojótyúkállomány felszámolása már folyamatban van és a hatóság a további ilyenkor szükséges intézkedéseket is elrendelte. A kereskedelmet érintő információk folyamatosan frissülnek a Nébih oldalán.

MNB: az élelmiszerek fékezték az inflációt tavaly decemberben - 2021.01.14.

A keresletérzékeny termékek és az üzemanyagok inflációs hozzájárulása tavaly decemberben emelkedett, amit az élelmiszerek inflációs hozzájárulásának mérséklődése ellensúlyozott, így összességében az infláció az előző hónaphoz képest nem változott. A maginfláció 0,1 százalékponttal emelkedett, aminek hátterében az alkohol és dohánytermékek magasabb áremelkedése áll - kommentálta a decemberi inflációs adatokat a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

Tavaly 7,2 százalékkal drágultak az élelmiszerek - 2021.01.14.

Tavaly decemberben a fogyasztói árak átlagosan 2,7 százalékkal magasabbak voltak az egy évvel korábbinál és 0,3 százalékkal az előző havinál. 2020-ban az előző évhez képest átlagosan 3,3 százalékkal nőttek az árak. Az élelmiszerek decemberben 4,9 százalékkal drágultak, éves szinten pedig 7,2 százalékos volt az áremelkedés.

Változik a BTT tagi regisztrációs rendszere - Megnyílik az online felület - 2021.01.14.

Megváltozik 2021-ben a Baromfi Termék Tanács (BTT) éves tagregisztrációjának menete. Megnyílik a BTT online regisztrációs felülete, amely a terméktanács honlapjáról – a www.mbtt.hu oldalról- lesz elérhető.

Új fehérjeforrás az élelmiszerekben? - Az EFSA szerint egészséges a lisztbogár - 2021.01.13.

Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) szerint emberi fogyasztásra alkalmasak a közönséges lisztbogár (Tenebrio molitor) lárvájából készített élelmiszerek.

Január 26-án intézőbizottsági ülést tart a Tojásszövetség - 2021.01.13.

Intézőbizottsági ülést tart január 26-án a Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetsége. A szervezet az ülést online módon bonyolítja le.

Már jelentkezhetnek az élelmiszeripari vállalatok a beszállító-fejlesztési programra - 2021.01.13.

Január 11-től jelentkezhetnek a beszállítók az élelmiszeripari vállalkozásokat támogató programra, amelyet tavaly decemberben hirdetett meg az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat