Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Híreink

A vírus hatására megváltoztak, de részben visszaalakulhatnak az élelmiszervásárlási szokások - 2020.09.28.

Kevesebb időt töltenek az élelmiszerboltokban a vásárlók, és céltudatosabban vásárolnak. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) felmérése szerint valamelyest visszaalakultak a járvány megjelenése előtt megszokott vásárlási szokások, de bizonyos változások megmaradtak.

Válságkezelés: eddig több mint 6 milliárdot fizettek ki az élelmiszeriparnak - 2020.09.28.

Eddig 6,2 milliárd forint támogatást fizettek ki az élelmiszeripari vállalkozásoknak a koronavírus gazdasági hatásainak ellensúlyozására meghirdetett 25 milliárd forintos válságkezelő programban. Első körben 1261 vállalkozás kapott támogatást, a fennmaradó kifizetéseket folyamatosan utalják.

Egyre nagyobb szerepük van a meteorológiai előrejelzéseknek - 2020.09.28.

Az időjárási, éghajlati és levegőkörnyezeti megfigyelések során gyűjtött adatok, illetve elemzésük és az előrejelzések súlya jelentősen megnőtt a döntéshozatalban - hangsúlyozta Nagy István agrárminiszter az Országos Meteorológiai Szolgálat 150. évfordulója alkalmából rendezett budapesti ünnepségen.

Közigazgatási egyeztetés alatt áll az agráradózási törvényjavaslat - 2020.09.25.

Megkezdődött a közigazgatási egyeztetése az őstermelői és családi gazdasági rendszer átfogó reformjáról szóló törvényjavaslatnak.

Útmutatót állított össze az élelmiszerlánc-biztonságról a Nébih - 2020.09.25.

Élelmiszertartalékolási útmutatót állított össze a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). Az ingyenesen letölthető kiadvány gyakorlati tanácsokat tartalmaz, amelyek nem csak veszélyhelyzetekben lehetnek hasznosak, de hatékonyan segítik a tudatos otthoni "készletgazdálkodást", így az élelmiszerpazarlás csökkentését is.

A száraz időjárás nehezíti az őszi vetéseket - 2020.09.25.

Kettős hatása van az elmúlt hetek száraz időjárásának, a betakarítási munkálatok csapadék hiányában jól haladnak, viszont a magágy-előkészítést és a vetést nagyban nehezítette, nehezíti a száraz talaj.

Áder János: a Covidnál súlyosabb válságok is jöhetnek - 2020.09.24.

Fel kell készülnünk arra, hogy ezt a válságot - hacsak gyökeresen nem változtatunk eddigi életmódunkon - újabb, és akár a Covidnál jóval súlyosabbak követhetik - figyelmeztetett Áder János köztársasági elnök az ENSZ-közgyűlés jubileumi ülésszakán elmondott, videón közvetített beszédében.

A kereskedelem kilábalt a vírus miatti válságból - 2020.09.24.

A tavaszi visszaesés után a kereskedelem "kimászott a gödörből", és a nyáron elérte az előző év azonos időszakának szintjét - mondta Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Októberben születhet megállapodás az új Közös Agrárpolitika szabályrendszeréről - 2020.09.23.

Az Európai Tanács elnökségét ellátó Németország célja, hogy a tagállamok októberben elfogadják a tanács álláspontját a Közös Agrárpolitika (KAP) új szabályrendszeréről. A megállapodást előkészítendő az uniós mezőgazdasági miniszterek a legfontosabb fennmaradó vitás kérdéseket vitatták meg szeptember 21-i brüsszeli ülésükön.

Megújította vezetését a nagy brüsszeli agrár-érdekképviselet - 2020.09.23.

Új elnökséget választott szeptember 18-án az európai gazdálkodókat képviselő legnagyobb brüsszeli érdekképviselet, a Committee of Professional Agricultural Organisations (COPA).

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat