Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! IFS Food 7 Belső auditor képzés BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum SGS - a világ vezető minőségellenőrző, ellenőrző, vizsgáló és tanúsító cége

Híreink

A BTT nem vállal szakmai közösséget a kiskunmajsai rendezvény szervezőivel - 2022.05.26.

Semmiféle szakmai közösséget nem vállal a Baromfi Termék Tanács (BTT) a május 27-i kiskunmajsai eseménnyel, illetve annak szervezőivel.

Újra kellene gondolni azokat az uniós intézkedéseket, amelyek csökkentenék a mezőgazdasági termelést - 2022.05.26.

Az Európai Uniónak erkölcsi és gazdasági kötelessége, hogy növelje mezőgazdasági termelését, ehhez azonban elengedhetetlen a termelés csökkenését eredményező intézkedések újragondolása – jelentette ki Feldman Zsolt, a tárca államtitkára Brüsszelben.

A keleti uniós tagállamokban lódultak meg leginkább az élelmiszerárak - 2022.05.26.

Az Európai Unió keleti tagállamait sújtja leginkább az élelmiszerek drágulása - mutatta ki elemzésében a német szövetségi statisztikai hivatal (Destatis).

A baromfiipar kilátásai: mi várható a következő években? - 2022.05.26.

Mely tényezők befolyásolják leginkább a világ baromfiiparának jövőjét? – e témában tartott előadást Zoltán Péter, az UBM tanácsadója a Baromfi Világnap közelmúltbeli ünnepi rendezvényén.

Uniós előrejelzés az agrárpiacokról - A baromfiszektorban pozitív változások jöhetnek - 2022.05.25.

Az Európai Bizottság mezőgazdasági főigazgatósága közzétette az EU mezőgazdasági piacainak rövid távú kilátásairól szóló legfrissebb előrejelzését. A jelentés kiemeli az alapvető élelmiszerbiztonsági, valamint az EU takarmány- és műtrágyaimporttól való függőségével kapcsolatos rendszerszintű aggályokat. A baromfiágazatban növekedés várható.

Továbbra is népszerű a diákok körében a mezőgazdasági idénymunka - 2022.05.25.

A nyáron munkát vállaló diákok körében idén is a kereskedelem, a vendéglátás, a mezőgazdaság és a feldolgozóipar a legnépszerűbb terület, ahol a tanulók szívesen dolgoznak részmunkaidőben - közölte a Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetsége (DiákÉSZ).

Madárinfluenza elleni védekezés: értékes eszköz lehet a vakcinák új generációja - 2022.05.25.

A magas patogenitású madárinfluenza (HPAI) elleni vakcinák új generációinak alkalmazása baromfik, illetve veszélyeztetett baromfik esetében értékes kiegészítő eszköz lehet a vírusfertőzés valószínűségének csökkentésére és a kereskedelem folyamatosságának biztosítására – derül ki a közelmúltbeli Baromfi Világnap ünnepi rendezvényén elhangzott előadásból.

Kitöltési határidőket tett közzé a Digitális Agrárakadémia - 2022.05.24.

Közzétette a Digitális Bemutató Gazdaság díjra, valamint a Digitális Szolgáltatók Adatbázisába jelentkezők kitöltési határidejét a Digitális Agrárakadémia.

Mezőhegyesen is tesztelik az 5G hálózat kiépíthetőségét mezőgazdasági területeken - 2022.05.24.

A kecskeméti belvárosban és a mezőhegyesi ménesbirtokon indít mobilszolgáltató-független 5G-tesztprojekteket az AH NET Zrt. és a CETIN Hungary Zrt. Azt vizsgálják, hogyan lehet különböző környezetben, sűrűn lakott belvárosban, illetve mezőgazdasági területeken gazdaságosan 5G hálózatot kiépíteni és működtetni.

Madárinfluenza: a minősítésben és a szemléletformálásban egyaránt fontos a Járványvédelmi Telepauditáló Rendszer - 2022.05.24.

A Járványvédelmi Telepauditáló Rendszer célja nem csak a telepi minősítés, hanem a szemléletformálás is – húzta alá a Baromfi Világnap idei ünnepi rendezvényén megtartott előadásában Kovács László, Állatorvostudományi Egyetem Állathigiéniai, Állomány-egészségtani Tanszékének munkatársa.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat