Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Híreink

Koronavírus: tanúsítsanak empátiát az áruházláncok - 2020.11.30.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) az elhúzódó peres ügyek elkerülése érdekében azt kéri a kiskereskedelmi áruházláncoktól, hogy a beszállítóknál az igazolt koronavírus fertőzések miatt kialakult termelési és szállítási problémákat a lehető legnagyobb rugalmassággal, empátiával kezeljék.

Újabb "történelmi rekord" a kukoricatermelésben - 2020.11.30.

Történelmi rekord a 2020-as kukoricahozam, a növekedés több mint 14 százalékos volt az elmúlt öt év átlagához képest - közölte Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium (AM) államtitkára az M1 aktuális csatornán.

Nyomatékosan kéri a Nébih az állattartókat, hogy szigorúan tartsák be a járványvédelmi előírásokat - 2020.11.27.

Nyomatékosan kéri a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a gazdálkodókat, hogy tegyenek eleget a madárinfluenza miatti járványvédelmi követelményeknek. Az országos főállatorvos elrendelte a baromfik zártan tartását, de további előírások szigorú betartása is kiemelten fontos.

Újra szavazhatnak a családi gazdaságokról szóló törvényről - 2020.11.27.

Az Országgyűlés ismét szavazhat a családi gazdaságokról szóló törvényről, amelyet Áder János államfő megfontolásra visszaküldött a Háznak, miután a törvényalkotási bizottság módosító javaslatokat fogadott el az előterjesztéshez. A családi gazdaságok adózását is érintő változtatás így már jövő januártól alkalmazható lehet.

4,3 százalék körül mozog a munkanélküliségi ráta - 2020.11.27.

Az augusztus-októberi időszakban a munkanélküliek átlagos létszáma 202 ezer, a munkanélküliségi ráta 4,3 százalék volt - jelentettea Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Madárinfluenza: elrendelték a baromfik zártan tartását - Tegyenek meg minden óvintézkedést a gazdálkodók - 2020.11.26.

Azonnali hatállyal elrendelte a baromfik zárva tartását Bognár Lajos országos főállatorvos, mert Európa egyes országaiban ismét megjelent a madárinfluenza vírusa. A Baromfi Termék Tanács (BTT) felhívja az állattartók figyelmét, hogy tegyék meg a szükséges intézkedéseket a járvány megelőzése és a kockázatok csökkentése érdekében.

Milyen legyen az új KAP? - Közös nyilatkozat a közép-kelet-európai elvárásokról - 2020.11.26.

A visegrádi országok agrárkamarái közös nyilatkozatban fogalmazták meg az új Közös Agrárpolitikával kapcsolatban. Az elvárásokat különösen fontosnak ítélik a közép-kelet-európai térség mezőgazdasága szempontjából.

Áder János visszaküldte a családi gazdaságokról szóló törvényt - 2020.11.26.

Áder János államfő megfontolásra visszaküldte a családi gazdaságokról szóló törvényt az Országgyűlésnek. A köztársasági elnök az adatkezelési szabályokkal kapcsolatban fogalmazott meg észrevételeket és azt is sérelmezte, hogy az előterjesztést előzetesen nem véleményezte a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság.

Visszaestek a mezőgazdasági beruházások is - 2020.11.26.

A beruházások volumene az egy évvel korábbitól 12 százalékkal az előző negyedévitől 2,1 százalékkal maradt el a harmadik negyedévben. A mezőgazdasági beruházások 5,6 százalékkal csökkentek.

2030-ra megközelíthetjük a nyugat-európai fejlettségi szintet - 2020.11.26.

Magyarország 2030-ra megközelítheti Nyugat-Európa fejlettségi szintjét, ha a GDP-növekedés a járványt követően ismét eléri a 4 százalékot - mondták online sajtótájékoztatójukon az amerikai McKinsey&Company magyarországi szakértői.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat