Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Híreink

Kapacitásigazolások, szakmai ellenőrzési lapok: a BTT időben eljuttatja a dokumentumokat a Magyar Államkincstárhoz - 2020.04.08.

A Baromfi Termék Tanács (BTT) a járványügyi helyzet miatt módosult eljárásrendben is időben eljuttatja a baromfiágazati állatjóléti támogatások igénybevételéhez szükséges kapacitásigazolásokat és szakmai ellenőrzési lapokat a Magyar Államkincstárhoz. A gazdálkodók a dokumentumokat nem postán, hanem e-mailben kapják vissza, és azokkal további teendőjük nincs.

Az állatjóléti támogatási kérelmek is benyújthatók elektronikusan a Magyar Államkincstárhoz - 2020.04.08.

A baromfiágazati állatjóléti források támogatási kérelmei is benyújthatók elektronikusan a Magyar Államkincstárhoz. A szervezet azt már korábban közölte, hogy a kifizetési kérelmeknél is megteremtette az elektronikus beadási lehetőséget.

3,9 százalékos infláció márciusban - A koronavírus miatt meglódultak az élelmiszerárak - 2020.04.08.

Márciusban a fogyasztói árak átlagosan 3,9 százalékkal magasabbak voltak az egy évvel korábbinál - jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Februárhoz képest az élelmiszerek ára a megszokottnál nagyobb mértékben emelkedett, amelyben a koronavírus-járvány hatásai is szerepet játszhattak. Elemzők valamivel alacsonyabb, 3,6-3,7 százalékos márciusi inflációt vártak.

Stabil a hazai agrártermelés, de több vállalkozást is negatívan érint a járvány - 2020.04.08.

A magyar mezőgazdasági termelés 2020-ban is megfelelő módon tudja biztosítani az emberek élelmiszerellátását - mondta Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium államtitkára az M1 aktuális csatorna műsorában.

Uniós Közös Agrárpolitika: fennmaradhatnak a támogatások a 2021-től kezdődő átmeneti időszakban - 2020.04.08.

Az Európai Unió tanácsának mezőgazdasági különbizottsága április 6-án elfogadta a tanács álláspontját arról, milyen szabályokat kell alkalmazni az uniós Közös Agrárpolitika 2021-től kezdődő átmeneti időszakában. Az állásfoglalás megteremti a jogi lehetőségét az uniós agrártámogatások és az átmeneti nemzeti támogatások továbbvitelére.

Továbbra is fennáll a madáinfluenza-veszély - Az előírások beratására hívja fel a figyelmet a Nébih - 2020.04.07.

Madárinfluenza gyanúja merült fel egy Békés megyei, pusztaföldvári kacsaállományban, ezért az állományt vasárnap felszámolták. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szerint azonban a későbbi vizsgálati eredmények azt igazolták, hogy az állatok nem voltak fertőzöttek. A Nébih a szigorú tartási előírások teljesítésére hívja fel a gazdálkodók figyelmét.

Folyamatosan értékesítik a három hektár alatti állami földeket - 2020.04.07.

Eredményes volt az Agrárminisztérium (AM) és a Nemzeti Földügyi Központ (NFK) március elején indult földértékesítési programjának első üteme. A program lényege, hogy az állami tulajdonban álló kisméretű - 3 hektár alatti - osztatlan közös tulajdonban fennálló állami tulajdoni hányadokat és a nehezen hasznosítható földeket értékesítik az érintett tulajdonosok és a helyben lakó gazdák javára egy nyilvános eljárás keretében - ismertette Nagy János földügyekért felelős helyettes államtitkár az agrártárca pénteki közleménye szerint.

Kétszázezer francia állástalan jelentkezett mezőgazdasági munkákra - 2020.04.07.

Sikeresnek bizonyult a francia mezőgazdasági miniszter felhívása, amely a koronavírus-járvány miatt kényszerszabadságon lévő és tétlenné vált embereket arra kérte, hogy "menjenek ki a földekre dolgozni", ezzel segítve az idénymunkások nélkül maradt mezőgazdaságot. A kampánynak köszönhetően néhány nap alatt 207 ezer önkéntes jelentkezett a Le Journal du Dimanche (JDD) című hetilap szerint.

Könnyítések a támogatott vidékfejlesztési beruházásoknál - 2020.04.06.

A veszélyhelyzet miatti hátrányos következmények enyhítése érdekében átmeneti könnyítést kaphatnak az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból megvalósuló beruházások végrehajtói.

Járványvédelmi fejlesztések VP-s forrásokból: 10-15 millió forintnyi támogatáshoz juthatnak a pályázók - 2020.04.06.

Fontos a sertés- és baromfitelepek kórokozómentességének megőrzése, ezért az Agrárminisztérium kétmilliárd forintos keretösszeggel hirdetett pályázati felhívást a sertés- és baromfiágazat járványvédelmi beruházásainak támogatására – erősítette meg Nagy István agrárminiszter az M1 aktuális csatornán. A tárcavezető szerint míg az emberek a koronavírus miatt kialakult veszéllyel, addig a sertések az afrikai sertéspestissel, a baromfik a madárinfluenzával küzdenek.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat