Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Híreink

Januártól legalább 16-18 százalékra kellene csökkenteni a baromfitermékek áfáját - 2010.08.24.

A mai 25 százalék helyett rövid időn belül 8-12 százalékos áfakulcsot kellene bevezetni az alapvető baromfihúsokra és húskészítményekre - állítja Bárány László, a Baromfi Termék Tanács (BTT) elnöke. Szerinte a jelenlegi költségvetési realitások figyelembe vételével e mértéket két-három év alatt lépcsőzetesen lehetne elérni. Indulásként - 2011. január 1-től - a kulcsot legalább 16-18 százalékra kellene csökkenteni és ezt követően évente minimum 3 százalékos mérséklést kellene végrehajtani.

5 millió € helyett 560.000 € áll csak rendelkezésre – lemondunk 2 millió euróról? - 2010.08.23.

A hazai baromfiszektorban dolgozók tisztában vannak azzal a minőségi követelménnyel, hogy a piac elvárja a kórokozóktól mentes, egészséges baromfihúst, valamint tojást. Megoszlanak a vélemények az egyes korokozók fertőzési képességeiről, a mentesítési metodikákról, azzal azonban mindenki tisztában van, hogy a tenyészállományok mentesítése (vakcinázás) nélkül nem lehet negatív napos állományt előállítani, s mivel ez az összes termékpálya alapanyagainak Alfája és Omegája, a bizonytalan alapanyag gyakorlatilag a teljes termékpályát megbéníthatja.

Élelmiszerbajnokság a világtalálkozón: a Master Good és a libakolbász volt a legjobb - 2010.08.23.

A kisvárdai Master Good Kft. Tanyasi csirke termékcsaládja nyerte az élelmiszerbajnokságot a baromfihús kategóriában az I. Fenntartható Élelmiszerlánc Világtalálkozón. A baromfi húskészítmények között Balatoni József kisteleki vállalkozó csípős libakolbásza lett a legjobb.

Közvetlenül sem az uniót, sem Magyarországot nem érinti az orosz gabonastop - 2010.08.19.

Nem érinti közvetlenül az Európai Uniót az orosz gabonakivitel közelmúltbeli leállítása, mert minimálisnak tekinthető az unióba tartó orosz kivitel - vélte az Európai Bizottság egyik szóvivője. Az EU évente kevesebb mint egymillió tonna gabonát importál Oroszországból, miközben belső termelése megközelíti a 300 millió tonnát.

Árvíz és a baromfi - 2010.08.18.

Bizony sok a baj. Az idei évben lehullott óriási mennyiségű csapadék hatására elsősorban az ország északi és északkeleti megyéiben a kis patakok és folyók a hírekben hallott településeken óriási károkat okoztak a lakóépületekben, de a csapadék várhatóan komoly károkat okoz a növénytermesztésben is.

Megelőző kormánylépések kellenének a kukoricadrágulás ellen - 2010.08.18.

Kormányzati intézkedésekre lenne szükség annak megakadályozására, hogy a takarmánykukoricaárak - hasonlóan a búzáéhoz - elszabaduljanak a hazai piacon - hívja fel a figyelmet a Baromfi Termék Tanács (BTT). Ma már számos jel utal ugyanis arra, hogy a búzánál tapasztalható áremelkedés a kukoricára is átterjed. A búzaárak mára átlépték a tonnánkénti 50 ezer forintos határt is, a tengerinél pedig nem elképzelhetetlen a 40-45 ezer forint közötti árak kialakulása sem.

Erős állattenyésztés nélkül nincs erős vidék! - 2010.07.01.

Jubileumi közgyűlést tartott a Magyar Állattenyésztők Szövetsége

A magyar baromfi ágazat startégiája - 2010.06.26.

Tizenöt pontos stratégia javaslatcsomagot fogalmazott meg Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter számára a piaci szereplőket tömörítő Baromfi Terméktanács. Bárány László, a szervezet elnöke szerint az elképzelések célja, hogy a szükségesnek tartott változtatásokkal rendet lehessen teremteni a baromfiszektorban. A vitaanyagot teljes terjedelmében közöljük. KÖZÖS CÉL A VERSENYKÉPES MAGYAR BAROMFIÁGAZAT

Kettős nyomás alatt a tojástermelők - 2010.06.15.

Másfél hónap alatt 45 százalékkal, 21 forintról 12 forintra csökkent a tojások belföldi nettó termelői ára, miközben a fogyasztói árak nem mérséklődtek.

Ezután is ellenőriz és leleplez a Négy Mancs - 2010.06.15.

Ezután is leleplezi a bejelentett magyarországi állatkínzásokat a Négy Mancs (NM) elnevezésű osztrák állatvédő szervezet - nyilatkozta az agromonitor.hu-nak Johanna Stadler-Wolffersgrün, az NM vezető programfelelőse.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat